Klasiskā recepte, ko nu jau laikam zina ikviens: kartupeļu puravu biezzupa. Tā kā kartupeļus Grētai dodu reti un maz, tad šo recepti pilnveidoju, kartupeļus papildinot ar puķkāpostiem. Un rezultāts ir ļoti gards. Tik gards, ka nožēloju, ka sagatavoju tik maz!
No 6 mēnešu vecuma
Nepieciešams: blenderis, 1 katliņš ar vāciņu, 1 panna, 1 nazītis, 1 trauks blenderēšanai, 1-2 burciņa
Sastāvdaļas 1-2 porcijai (bērnu pārtikas burciņas izmērs):
1 maza vai 1/2 puķkāposta galviņa
1 - 2 kartupeļi (es parasti pērku tos ļoti mazos)
1/2 purava baltā daļa (vai 1 vesels, ja ir mazs)
Zaļumi un/vai dīgsti: zirņu, brokoļu, puravu dīgsti vai zaļumi pēc izvēles
Olīveļļa
1-2 ēdam.k. saldais krējums
Ātrāka versija ir dārzeņus novārīt līdz tie ir mīksti. Taču, ja laiks ir vairāk, tad kartupeļus izvāra, bet puķkāpostus tvaicē.
Katliņā lej ūdeni. Nomazgā un nomizo kartupeļus, sagriež mazākos gabaliņos un liek aukstā ūdenī vārīties.
Sagriež puķkāpostu un pēc brīža pievieno kartupeļiem. Ļauj, lai dārzeņi vārās līdz tie kļūst mīksti. Nokāš ūdeni un dārzeņus katliņā liek atpakaļ uz plīts uz pāris sekundēm, lai tie apžūst un liekās ūdens iztvaiko.
Kamēr dārzeņi vārās, notīra un nomazgā purava balto daļu. To sagriēž un liek dziļļā pannā. Pievieno olīveļļu un arī mazliet ūdeni. Atsāt, lai puravs sautējas, līdz tas ir mīksts.
Puravus, kartupeļus un puķkāpostus liek blendera traukā. Pievieno zaļumus. Sablenderē līdz veidojas vēlamā konsistence. Mazliet lielākiem mazuļiem, garšai var pievienot arī 1-2 ēdamkarotes saldā krējuma, bet ar to nav vajadzība steigties. Ja zupa liekas par biezu, var pievienot mazliet ūdeni. Vai arī bērnu pienu (es gan pati tā nekad nedaru).
Pasniedzot rotāju ar mazu karotīti bezpiedevu jogurta.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *