Scrambled eggs man vienmēr saistās ar viesnīcu brokastīm un ceļojumiem. Šī iemesla dēļ, es tās mājās pārāk bieži negatavoju. Tomēr, piektdienā, kad ir saules aptumsums, visu var darīt mazliet savādāk. Tradicionālo ikrīta brokastu putru aizstāju ar ūdens peldē gatavoto biooloģisko olu kulteni.
Grēta olas neēd daudz, teiktu, ka pat reti. Ja dodu, tad cieti vārītu (pašai patīk ļoooooti mīksti vārīta) klāt pie avokādo, tomātiem tādā kā salātu (nesajaukto) veidā. Vēl viņai ļoti garšo paipalu oliņas. Tās viņai tiek biežāk nekā vistu olas. Reizēm Grēta ēd tikai dzeltenumu, reizēm tikai baltumu, reizēm vispār atsakās un reizēm prasa vēl. Noturīga mīlestība pret tām nav.
Scrambled eggs viņa šodien ēda pirmo reizi. Klasisko omleti pirms kāda laika izbrāķēja, toties vēršaci (no paipalu oliņas) apēda ļoti labprāt.
Sastāvdaļas brokastu porcijai (sadalot mammai un mazajam):
3 bioloģiskās olas (ja dikti mazas, tad 4)
100 ml mandeļu kulinārijas krēms (kas tas un ko ar to dara šeit)
Lielgraudu jūras sāls (mamma porcijai)
Zaļumi
Izvēlas katliņu un bļodu. Bļodai jābūt tādai, lai tā negrimst iekšā katlā un tu to vari noturēt uz vāroša ūdens. Vislabāk metāla, bet var arī stikla. Katliņā lej ūdeni un liek to vārīties. Ūdeni lej tik daudz, lai pēc tam bļodas dibens nesaskartos ar ūdeni.
Kamēr vārās ūdens, bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas un mandeļu krēmu. Tieši tāpat kā darītu omletei. Kad ūdens uzvārijies, nogriez mazāku uguni un liec bļodu uz katla. Vienmērīgi un viegli maisīt (ar to pašu putojamo slotiņu) līdz ola ir sarecējusi mazos gabaliņos. Kad tā vēl ir pietiekami mitra, ņem nost no katla. Nevajag pārāk ilgi turēt virs karstā ūdens, jo tad pārvārīsi olu un tā kļūs ļoti sausa.
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar zaļumiem (vai nē) un pieaugušā ēdāja porcijai uzkaisi mazliet lielgraudu sāli. Protams, var pievienot arī citas garšvielas. Starpcitu, ļoti garšīgi ir šo olu likt uz grauzdētas maizītes un klāt vēl tomātu. Traki, bet garšīgi.
Ja nevēlies varīt ar mandeļu krējumu, vāri ar klasisko saldo krējumu. Krējuma vietā lietot arī parasto pienu.
Scrambled eggs kopā ar Svētes bio graudu maizīti, kurai uzsmērēts kokosriekstu sviests un uzlikta plāna šķēlīte kazas siers.
Raksta titulbilde no Pinterest.com krājumiem.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *