Truša filejas pagatavošana ir ārkārtīgi ātra un arī vienkārša. Tas neprasa daudz laika, piedevas var variēt un rezultātā sanāk viegla un garda maltīte. Truša fileju esmu gatavojusi dažādos veidos. Šoreiz izvēlējos to sautēt tomātos un pasniegt kopā ar pērļu kuskusu.

Sastāvdaļas  ( 2- 3 ēdājiem)

Truša fileja (1 iepakojums, parasti 2 – 3 filejas)

1 sīpols (vai 1 purava baltā daļa)

1 iepakojums tomāti savā sulā (pērku eko veikalos)

olīveļļa

1 ēdamkarote sinepes (nav obligāti)

100 ml salds krējums vai mandeļu kulinārais krēms

zaļumi 

pērļu kuskuss

Vispirms sagatavo trusi. Sasmalcina sīpolu vai viena purava balto daļu. Dziļākā pannā vai katliņā lej olīveļļu, kad tā karsta, pievieno puravu vai sīpolu. Sautē līdz tas ir mīksts (nevis brūns pārcepts). Katliņā vai pannā liek truša filejas un apcep zeltaini brūnas no abām pusēm.

Kad truša fileja ir apcepta, pievieno sagrieztus tomātus savā sulā, sakapātus zaļumus un, ja nepieciešams, mazliet ūdens (ja liekas, ka tomātu garša ir pārāk koncentrēta), kā arī 1 ēdamkaroti sinepes. Es izvēlējos Dijon sinepes. Kopā ar tomātiem, pikantā garša paliek maigāka un Dijon sinepes nemaz nav tik stipras.

Katlam vai pannai liek virsū vāku un ļauj, lai trusis tomātu mērcē sautējas. Trusis ir gatavs pēc kādām 10 – 15 minūtēm, maksimums.

Kamēr truša fileja gatavojas, katliņā uzvāra ūdeni. Vārošā ūdeni (kam pievienota šķipsniņa sāls un mazliet olīveļļas) ber pērļu kuskusu un vāra 10 – 12 minūtes, līdz tas ir mīksts. Kad tas ir gatavs, nokās lieko šķidrumu ar sietiņa palīdzību.

Kad trusis ir gatavs (to var pārbaudot, iegriežot vienu fileju) un mīksts, pievieno mērcei mazliet sald0 krējuma (vai mandeļu kulināro krēmu) un uzvāra līdz pirmajam burbulim.

Pasniedz siltu, kopā ar kuskusu.