Ir kāds latvisks nosaukums vārdam "nageti"? Gabaliņi? Ja nu ir, tad dod ziņu, bet tikmēr, tītara gaļas nagetiņu recepte, kas ir ātri un viegli pagatavojama. 

Viss, kas nepieciešams, tītara gaļas fileja, 2 - 3 olas, garšvielas (pēc gaumes) un bezpiedevu kornfleksi. Simbolisks olīveļļas daudzums arī. 

Sastāvdaļas:  

tītara gaļas fileja 

1 - 3 olas

sāls, pipari un citas garšvielas

pāris saujas bezpiedevu kornfleksi

olīveļļa

Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. 

Sagatavo tītara fileju, to sagriežot mazos un pēc iespējas vienādākos gabaliņos (lai cepšanas ilgums vienāds). 

Atsevišķā lēzenā bļodiņā sakul 1 - 2 olas. Sākumā 1, tad, ja nepieciešams pievieno vēl vienu vai divas. Otrā bļodiņā ber daļēji sablendētus kornfleksus. Atstāj mazliet gabaliņus, lai nageti kraukšķīgāki. Sausajam maisījumam pievieno garšvielas: sāli, piparus, kaltētus zaļumus, ķiploku vai sīpolu pulveri utt. 

Piezīme: Protams, gaļu var panēt arī dažādos miltos, bet es dodu priekšroku kraukšķīgākiem panējumiem: kornfleksi, kokosriekstu skaidiņas (grāmatā ir recepte), panko (speciālais panējums, nopērkams veikalos), rīvmaize (pašu gatavota, tātad ne miltu konsistencē). 

Katru gabaliņu apviļā olā, tad sausajā maisījumā, tad atkal olā un atkal sausajā maisījumā. Tas ir laikietipīgākais darbiņš, bet nav grūts. Dubulta apviļāšana padara nagetus kraušķīgākus. 

Liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un pārslaki ar pavisam, pavisam simbolisku eļļas daudzumu. Tikai lai nageti "spīdīgāki" un mazliet sulīgāki. 

Cep krāsnī līdz gatavi. Gatavību nosaku pārgriežot uz pusēm vidēja lieluma nagetu. Cepšanai nepieciešamas kādas 20 - 25 min. Reti, kad vairāk. 

Ne vienmēr nageti iet komplektā ar frī kartupeļiem (kaut tas ir garšīgi!). Pievieno salātus, svaigus vai tvaicētus dārzeņus, zaļas lapas vai vienkārši sagatavo dažādas mērces.