Teikšu tā, šī nav mana recepte, bet ir tik garda! Ar Daces Alpas atļauju dalos ar jums ar mazsālīto gurķu recepti. Daces meita Sibilla šos gurķus nodēvējusi par slapjajiem gurķiem, tādēļ nu jau arī mūsmājās mazsālītie gurķi ir slapjie gurķi.

Otrdienas ir Tukuma tirgus dienas. Teicu Grētai, ka brauksim uz tirgu, lai varam uztaisīt slapjos gurķus. Viņa teica “Labi! Braucam pēc sausajiem gurķiem! Taisīsim slapjos!”

Tad nu, ja arī Tev gribas slapjos gurķus, tad lūk – Daces Alpas recepte gardiem un kraukšķīgiem gurķiem.

Sastāvdaļas marinādei:

1 l ūdens istabas temperatūrā

1,5 ēdamkarotes sāls

1 ēdamkarote cukurs

pāris daiviņas ķiploku

2 lauru lapas

sauja diļļu zariņi

un/vai upeņu zariņi (Dace pati upenes bieži vien aizstāj ar jāņogu krūma lapām)

melnie pipari

SVAIGIE GURĶĪŠI

Vispirms sataisi marinādi lielā traukā. Pagaršo un ja vēlies, pamaini garšu padarot to saldāku vai sāļāku.

Gurķīšiem nogriez galiņus un liec marinādē tik, cik lien traukā.

Atstāj uz nakti istabas temperatūrā.

Otrā rītā sāc ēst brokastīs un pabeidz vakariņās!

13332881_1713262515604771_5515702746751773254_n