Sīpolgredzenus gatavoju nevis vārot tos eļļā, bet gan cepot tos krāsnī. Jā, nesanāk tik sulīgi un tik mīksti kā eļļa vārīti, toties sanāk kraukšķīgi. Un garšīgi. Un Grētai garšo. Un mammai ar tēti arī garšo. 

Sastāvdaļas:

Piens

Baltie saldie sīpoli

Rīvmaize vai "Panko" rīvmaize 

Garšvielas: sāls, pirpari, zaļumi utt. 

Olas 2 gab

Sīpolus nomizo un sagriež ripās. 

Vispirms, sīpolu riņķus atstāj uz nakti vai vairākām stundām iemērktus pienā. Es leju bļodā pienu un iemērcu sīpolus. Notinu bļodu ar folliju, lai ledusskapī smarža neizplatās. Var arī likt plastmasa traukā ar vāku. Tas noņems pikantumu un padarīs tos mīkstus.

 Katru sīpolu riņķi izmērcē olā, rīvmaizē (kurai pievienotas garšvielas un/vai sīki sakapāti zaļumi) un tad atkal – olā un rīvmaizē.

Kārto uz pannas, uz cepamā papīra un cep līdz tie ir zeltaini brūni.

Ēd kopā ar sev gardu mērci.

Par garšvielām: šeit der visas sausās garšvielas, kuras tev garšo. Es parasti pievienoju mazliet sāli, piparus un kādu sauso garšvieli maisījumu (itāļu, piemēram). Vasarā var ļoti sīki sakapātus zaļumus.

2016-05-17-Inga01344

Foto: Māris Kiseļovs.

Stils: Linda Vilmansone