Mums ģimenē visiem garšo sīpoli un tos lietojam bieži. Vakar mājās tika gatavots jaunlopa steiks ar salātiem un tā vien prasījās kāda vienkārša, bet garda piedeva. Tapa sīpolu ievārījums.

Ļoti, ļoti vienkārši pagatavojams, jo nepieciešamas tikai 4 sastāvdaļas:

Sīpoli – tik cik vēlies

Olīveļļa 

Sviests

1 tējk.-  1 ēdamk. brūnais cukurs

Es šoreiz nelietoju nekādas citas garšvielas, nepievienoju arī vīnu, kā reizēm daru, līdz ar to – bērniem droši. Kaut gan dabīgās garšvielas (garšaugi) jau nu nekaitē nemaz.

Sīpolus sagriež “pusripiņās”. Uz sakarsētas pannas uzlej olīveļļu (vadoties no sīpolu daudzuma) un pievieno arī mazliet sviesta. Tad pievieno sīpolus un ļauj uz lēnas uguns sautēties. Nevajag cept (ātri aprauj un paliek brūni), bet lai sautējas. Sākumā paliek tādi kā caurspīdīgi un vēlāk jau masa sarūk un paliek mīksta. Olīveļļu un sviestu liek tā, lai panna nepaliek sausa. Ja liekas, ka rauj klāt, tad var pievienot mazliet ūdens (vai vīnu, ja negatavo bērnam). Uz lēnas uguns (pannai vai katliņam uzliek vāku) sautē līdz sīpoli ir mīksti un izskatās pēc ievārījuma.

Pagaršo un pievieno cukuru. Es uz pilnas lielās pannas pievienoju 1 ēdamk. brūnā cukura un ievārījums jau liekas salds.

Starpcitu – glīti salikts skaistās burciņās – skaista dāvana svētkos! Viegli pagatavojams un ēdams ar gandrīz visu! Šorīt Grētai no rīta bija Ķelmēnu rupjmaize ar sīpolu ievārījumu, bet pusdienās tas pats ievārījums deserta vietā.

Labu apetīti!