Siermaizes jau kā siermaizes laikam, bet vēlviens veids kā smuki sacept. Recepte noderēs tad, kad gatavojot nav pieejama cepeškrāsns vai arī tad, kad cepeškrāsni slēgt iegšā ir slinkums.

Es sākumā liku, ka šīs maizītes sanāk kā franču Croque Monsieur maizītes jeb pildītas siermaizes. Tā klasiski, arī franči cep šīs maizītes krāsnī, bet variācija - cept uz pannas arī pastāv.

Sastāvdaļas:

Maize (es izmantoju jebkādu gaišo vai graudu maizi, kura garšo)

Rīvēts vai šķēlēs sagriezts siers (tāds labi kūstošs un ar garšu, var arī kazas piena sieru) 

Šķiņķis 

Sviests

Piens un ola

*tomāti un citas sastāvdaļas, ja gribas papildinājumu

Vispirms sasmērē maizītes ar sviestu, augšējo maizi no abām pusēm. Uz apakšējās maizes liek sieru, šķiņķi un visas pārējās sastāvdaļas. Bļodiņā sakuļ pienu ar olu.

Uzkarsē pannu, “salikto” maizīti apviļā piena/olu maisījumā un liek uz pannas cepties no abām pusēm. Cep sviestiņā vai mazliet olīveļļā. Kad maizīte gatava, siltai pārber pāri vēl rīvētu sieru, lai tas uz siltas maizītes izkūst.