Grētai garšo sēnes, tādēļ tapa sēņu zupa. Grēta šobrīd nav īsti bijusi tieši biezzupu mīļotāja, viņai labāk garšo un patīk zupas pēc vecās modes - tādas, kur var redzēt atsevišķas sastāvdaļas un kurās ir buljons.
Šī sēņu zupa ir gandrīz tāda. Daļa sēņu ir gatavotas kā biezzupa, bet daļa sēņu, burkāni un kartupelīši pievienoti pašās beigās. Zupas pamatā ir pirms tam pagatavots buljons no dārzeņiem un cūkas gaļas cauraudzīša (bio, bio :) ), jo cita gaļa vienkārši šoreiz nebija pieejama un prasījās tāds pikantāks un "stingrāks" buljons.
Sastāvdaļas: 700 ml buljons 1 paliels sīpols 250 g brūnie šampinjoni (es esmu iecienījusi I love Eco, Rimi, piedāvātās sēnes) 2 palielas portobello sēnes (var aizstāt ar citām sēnēm vai tiem pašiem šampinjoniem) 2 vidēja lieluma burkāni pāris mazie kartupelīši 1/2 glāze saldais krējums (nav obligāti) garšvielas un zaļumi (es izmantoju sāli, piparus, itāļu garšvielu maisījumu un zaļumus) olīveļļa/sviests gatavošanas procesam |
Buljons: es pagatavoju "ātro buljonu" no lielos gabalos sagrieztiem burkāniem, seleriju kātiem, papirkas, sīpoliem, ķiplokiem, visiem zaļumiem, kas bija mājās, šampinojoniem un vienas palielas šķēles cūkgaaļas cauraudzīša. Visus dārzeņus rupji sargiez vai nē, liek katlā. Pievieno gabaliņos sagrieztu gaļu un apcep to kopā ar dārzeņiem (izmanto "gaļas" taukvielas). Kad apcepti dārzeņi un gaļa, pievieno ūdeni un vāra uz ļoti lēnas uguns kādas 40 min - 1 h. Pievieno garšvielas un kad gatavs, izkās buljonu caur sietu. 1. Notīra un sagriež sīpolus. To pašu dara ar portobello sēnēm (vai citām sēnēm). Liek uz pannas un apcep sviestā (vai eļļā) līdz sēnes un sīpoli ir mīksti un gatavi. Sēnes un sīpolus liek blenderī un blendē līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno mazliet sāli un buljona blendējot. 3. Paralēli, notīri un sagriez mazos gabalos burkānus, kartupeļus kā arī šampinojus. Kartupeļus un sēnes novāri atsevišķi līdz tie ir gandrīz vai tik tikko gatavi. Sēnes sagriez un apcep zeltaini brūnas eļļā vai sviestā. 4. Sablendēto sēņu masu lej pie jau gatavā un izkāstā bulojona, labi samaisa. Karsē uz lēnas uguns, pamazām pievieno saldo krējumu un garšvielas. Beigās pievieno gatavos dārzeņus un sēnes. |
Zupu pasniedz siltu kopā ar svaigu maizīti, kas apziesta ar zaļumu sieru. Es to pagatavoju izmantojot un sablendējot svaigo kazas sieru, svaigu timiānu, baziliku un pavisam minimāli saldo krējumu (2 tējkarotes mitrumam). Vīriešcilvēki (kā mūsu tētis) pie savas zupas dabūs arī bekona kraukšķus, kautgan tie visdrīzāk tiks arī Grētai.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *