Lietainas dienas un silts, sātīgs ēdiens ir divas gandrīz nedalāmas lietas. Pretēji tam, kā varētu šķist, lēcu pagatavošana ir ātra un arī vienkārša.
Es Grētai nolēmu pagatavot risoto tipa ēdienu, risoto rīsu vietā lietojot sarkanās lēcas. Gatavošana gandrīz identiska kā gatavojot risoto.
Sastāvdaļas 1 -2 porcijām:
1 nepilna glāze sarkanās lēcas
1 šalotes sīpols (vai 2 mazi)
2 ēdamk. sviests
300 – 400 ml buljons (vai ūdens)
20 – 30 puscietais kazas siers
Ja mājās nav gatavs buljons, tad var izmantot arī bioloģiski sertificētos buljona kubiņus. Jāskatās tie, kuros nav vai ir ļoti maz sāls. Kad tādus izmantoju, tad buljonu gatavoju mazā koncentrācijā (vai 1/2 kubiņa vai divreiz vairāk ūdeni). Buljonu uzsildi.
Notīra un sasmalcina šalotes sīpolus. Liek katliņā vai dziļākā pannā sviestu, pievieno šalotes sīpolus un viegli sautē līdz tie ir gandrīz caurspīdīgi.
Kad sīpoli gatavi, pievieno lēcas, mazliet apcep un pievieno 2-3 kausiņus buljona. Apmaisi un pievieno pārējo buljonu. Labums lēcām tāds, ka tās gatavojas krietni ātrāk kā rīsoti rīsi. Gatavojot lēcas, visu šķidrumu pievienoju uzreiz. Ik pa brīdim apmaisot, vāra kādas 15 minūtes līdz lēcas ir mīkstas. Ja arī mazliet pārvārīsi, nekas slikts nenotiks. Būs putrveidīgāka konsistence, bet garša jau nemainīsies.
Ja brīdī, kad lēcas ir gatavas, liekas, ka šķidrums ir par daudz, nokās to.
Beigās pievieno rīvētu sieru un samaisa. Ēd siltu.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *