No 11 mēnešu vecuma

Blogā jau ir atrodama recepte ar saldo kartupeli un puravu. To gatavoju jau tad, kad Grēta bija krietni mazāka un šī ir viena no viņas visiecienītākajām kombinācijām. Šodien pat’ apēda divas porcijas un labprāt ēstu vēl.

Blogā jau ierakstītā recepte ir mazākiem bērniņiem, jo tur gatavots biezenis – Saldais kartupelis ar piedevām.

Tagad, kad meitai biezeņus vairs tā negatavoju, lai viņa pilnveidotu savas ēšanas prasmes, gatavojot rīkojos mazliet savādāk. Rezultāts ir garšīgs un varbūt kādam šī ideja noderēs. Arī man pašai purava un saldā kartupeļa kombinācija ļoti patīk.

Sastāvdaļas 1-2 bērnu porcijām:

1 saldais kartupelis (manā gadījumā tas bija ap 400 g)

1 puravs 

2 ē.k. olīveļļas

1 – 2 tējk. saldā krējuma (šis nav obligāti)

Vispirms sagatavo dārzeņus. Saldo kartupeli nomizo un sagriež mazos kubiciņos. Puravu nomazgā, notīra, vēlreiz nomazgā (jo puravos vienmēr starp “lapām” vēl ir zeme) un arī sagriež mazos gabaliņos.

Liek vārīties saldos kartupeļus. To var darīt arī ātrāk. Saldais kartupelis ātri paliek mīksts un “saiet putrā”, tādēļ es uguni nogriežu, kad kartupeļi ir vēl mazliet pacieti un karstā ūdenī tie turpina vārīties, bet nepārvārās. Kad gatavi, nokāš ūdeni un uzglabā.

Pannā lej olīveļļu, uzkarsē un liek pannā puravus. Pievieno mazliet ūdeni un ļauj puraviem sautēties līdz tie ir mīksti un saldi. Kad puravi ir gatavi, pievieno mazliet saldā krējuma (tas nav obligāti, bet veidojas ļoti maiga garša) un pasautē. Beigās pievieno jau gatavos saldos kartupeļus un visu uzkarsē.

Šo sautējumu pasniedzu ar klasiskajiem tomātu-krējuma salātiņiem, izmantojot dzelteno tomātu no draugu dārza un krējuma vietā lietojot kazas piena jogurtu bez piedevām.

Esmu atklajusi Māršavas saldo krējumu (nopērkams veikalā Dabas Māja) un to arī šajā receptē lietoju.