Es labi saprotu tos, kuriem kāļi nešķiet tie gardākie dārzeņi. Nedaudz rūgteni pikantā, kas vieniem liekas izcila, citiem var nepatikt. Grēta nav īpašā sajūsmā par šiem dārzeņiem un kopš ēd pati, ātri “atkož”, kur tie ir uz šķīvja un skaisti izlasa. Reizēm jau apēd arī, bet ne vienmēr. Bet es turpinu dot un piedāvāt, dažādos veidos un ļoti bieži viņa tos apēd, pat nepamanot.
Viens no veidiem ir biezenī. Pusdienās pagatavoju saldo kartupeļu un kāļu biezeni. Ļoti vienkārši, garšīgi un sātīgi.
1 – 2 bērnu porcijām:
1 saldais kartupelis (tie parasti ir diezgan lieli no 400 – 600 g)
1 – 2 kāļi
1 ēdam.k. sviesta vai eļļa. Man bija saulespuķu sēklu eļļa.
Zaļumi (pēc vēlmes)
Notīra dārzeņus un sagriež tos gabaliņos. Liek katliņā ar ūdeni un vāra līdz tie ir mīksti. Kad tie ir mīksti, nokāš ūdeni un pievieno sviestu. Sablenderē līdz iegūta vēlamā konsistence.
Ja ir vēlme, biezenim var pievienot arī saldo krējumu un garšvielas, vai, labāk, zaļumus. Man bija svaigs baziliks.
Garšīgi!
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *