Kaut Grēta vairs nav bēbis, šad tad viņai gatavoju biezeņus. Man pašai, pirmkārt, garšo dažādi biezeņi, tādēļ nebaidos tos dot ne meitai, ne vīram.

Šī ir viena no tām versijām, kas varētu derēt arī mazākiem bērniņiem. Pastinaks un burkāns kopā veido diezgan saldu garšu salikumu, tādēļ patiks tiem, kuri mīl saldumus.

Sastāvdaļas 1 porcijai (vai 2 bēbīšporcijām):

1 – 2 pastinaki (mazi 2 vai 1 liels)

1 burkāns 

1 tējk. sviests

Rīsu piens

Pastinakus vienmēr vāru piena un ūdens maisījumā (piens vairāk). Šoreiz izvēlējos rīsu pienu. Katliņā lej mazliet ūdens, klāt pievieno pienu un tad liek notīrītus un sagrieztus dārzeņus. Vāra līdz tie ir mīksti.

Mīkstos dārzeņus liek traukā, kur var blenderēt, pievieno sviestu (var arī kokosriekstu eļļu) un blenderē līdz iegūta vēlamā konsistence. Visa veida zaļumi tikai bagātinās biezeņa garšu.

Grēta šo biezeni ēda kopā ar tomātu, gurķu un kolrābja svaigajiem salātiem ar olīveļļu. Bļodiņā sagriež tomātus, gurķus, pievieno rīvētu svaigo kolrābi un pārlej ar olīveļļu. Samaisa un atstāj, lai ievelkas. Es parasti šādus salātiņus sagatavoju kā pirmos.

10404507_1569772349953789_2340972363704154758_n