Rīsus kautkā diezgan velu ļāvu atklāt Grētai! Pat nezinu kāpēc. Toties, kopš Grēta tos atklājusi, gatavoju diezgan bieži, jo viņai, izrādās, ļoti garšo.
Aukstā un lietainā dienā, pusdienās pagatavoju siltus rīsus ar dārzeņiem – kāļiem un burkāniem.
Sastāvdaļas 1 – 2 bērnu porcijām:
1 paliels burkāns
1 kālis (vai 2 mazi)
2-3 zariņi zaļie lociņi
125 g rīsi
1 tējk. sviests vai eļļa
Liek vārīties rīsus.
Kamēr rīsi vārās, notīra dārzeņus un sarīvē tos. Dziļākā pannā liek mazliet sviesta un liek apcepties dārzeņus. Pēc brītiņa pievieno mazliet ūdens (vai buljona) un ļauj dārzeņiem pasautēties, līdz tie kļūst pavisam mīksti. Pievieno zaļos lociņus.
Kad rīsi gatavi, pievieno tos dārzeņiem, labi iemaisa un ļaut pakarsēties vēl mazliet. Gatavs! Pasniedzot, var pievienot vēl mazliet svaigu lociņu.
Raksta titulbilde no pinterset.com
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *