Šo ēdienu pagatavojām kopā ar citām mammām iepriekšējā "sestdienas tikšanās dienā". Šī ir ideja, ja nevari izdomāt ko mazajam gardēdim pagatavot launagā vai arī brokastīs. Priekšdarbus ēdienam var veikt jau krietnu laiku pirms maltītes. Attiecīgi, ja vēlies brokastīs - polentu pagatavo vakarā, ja vēlies launaga ēdienu - pagatavo to dienas pirmajā daļā.
Polentu var papildināt ar jebkādiem sev mīļiem riekstiem, žāvētiem augļiem, kaltētām ogām un papildināt gan ar ogu mērci, gan kausētu tumšo šokolādi, vai vienkārši pārkaisīt ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas (apm. 15 - 20 standziņām): 0,5 - 0, 7 l piens (ja nelieto govs pienu, izvēlies kādu citu: auzu, riekstu, kokosriekstu utt.) vaniļas pāksts 140 g kukurūzas manna jeb polenta 1 ēdamkarote kļavu sīrups, agaves sīrups vai medus žāvēti augļi un rieksti (pistācijas, mandeles, žāvētas dzērvenes, sasmalcināti kaltēti banāni, rozīnes utt.) 2 ēdamk. sviests |
Katliņā karsē pienu (0,5 l) , kam ir pievienota vaniļas pāksts (iztīrītas sēkliņas un pati pāksts arī ielikta). Kad piens ir uzkarsēts un gandrīz vārās, nogriež uguni (uz mazu) un lēnām ber klāt polentu, to iemaisot. Polentu maisot vāra kādas 10 minūtes vismaz, pat ilgāk (atkarīgs no polentas). Ja jūti, ka polenta paliek sausāka un pārāk bieza, pievieno papildus pienu. Gatava tā ir krēmīga un viendabīga. Izņem vaniļas pāksti. Kad polenta ir gatava, noņem to no uguns un pievieno 1 ēdamkaroti sviesta, saldumam sīrupu vai medu un iemaisa tos. Pievieno riekstus un žāvētos augļus un riekstus. Labi iemaisa. Polentu lej viegli ietaukotā lēzenā traukā, apmēram 1,5 - 2 cm biezumā. Atdzesē, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 2 h (vai uz nakti). Pirms pasniegšanas polentu sagriež vienādos stienīšos un uz pannas sviestiņā apcep zeltaini brūnus. Pasniedz siltus, kopā ar ogām, ogu mērci (blendētām ogām) vai, piemēram, kausētu tumšo šokolādi. |
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *