Nolēmu uzrakstīt mazu rakstiņu par polārmaizi. Ikreizi, kad ielieku sociālajos tīklos recepti ar šo maizīti, parādās liela interese, kur šo maizīti nopirkt. Tad jau laikam interese ir un nav man nemaz žēl padalīties ar informāciju. Tieši otrādi - lai tiek visiem, kuriem garšo!

Ar Zviedrijā tik populāro maizīti es iepazinos jau pirms daudziem (8) gadiem, kad māsa to sāka pirkt savai meitai. Man patika tas, ka šo maizīti varēja nopirkt pa vienam, uz skaita. Tieši tik, cik nepieciešams.

Tātad, polārmaize ir Zviedrijā ļoti populāra, pat tradicionāla maizīte, ko cep dažādās ģeometriskās figurās - aplis, kvadrāts, taisnstūris - un plānas šķēlēs. Tai ir patīkama garša, tās ir mīkstas un "vieglas". Lieliski der dažāda veida sviestmaizēm (kārtainām vai klasiskām). Zinu, ka ir nopērkamas arī krauksķīgās jeb sausās polārmaizes. Mūsu ģimenē tās nav īsti iecienītas.

Maizītes ir ražotas gan no kviešu, gan rudzu miltiem. Mēs vienmēr izvēlamies rudzu kvadrātveidīgās maizītes, jo tieši tās Grētais un pašiem garšo. Apaļās kviešu ir biezākas un mazāk cieņā mums.

0812098L

Rudzu polārmaize "veidņu"

0813103L

Apaļā kviešu polārmaize

Par iegādāšanos Rīgā un Latvijā. Līdz šim es polārmaizi pirku Reaton firmas veikalos - MC2 Krasta ielā, Rīgā un Gastronome veikalā Rīgā, Brīvības un Elizabetes ielas stūrī. Pie maizes stenda. Maizītes var iegādāties uz skaita (kaut 1 šķēlīti). Veikalos var iegādāties svaigas. Reaton bāzes veikalā (Viskaļu ielā) tās var iegādāties saldētas. Cena 0,09 - 0,11 Eur par šķēli, skatoties kuru veidu pērk.

Nu jau kādas pāris nedēļas esmu ievērojusi, ka arī Rimi veikalos ir polārmaize. Jau safasēta paciņās pa 4 šķēlēm. Cenas ziņā (ja tagad nekļūdos) sanāk mazāk izdevīgi kā Reaton nopērkamās. 1 iepakojums Rimi ir 1,00 Eur. Tagad sāku domāt vai nebija 6 šķēlītes iepakojumā. Bet runājot par garšu - vai nu manas sajūtas, bet pēc pagaršošanas, šīs liekas saldākas kā Reaton. Mēs paliekam pie pirmajām.

Lietošana jeb uzglabāšana: ja ir svaigas, tad pērku maz, 2-3 šķēlītes, un apēdam tajā pašā dienā, jo ātri apkalst un paliek cietas. Ja esmu nopirkusi vairāk, tad turu hermērtiski noslēgtā traukā vai maisiņā un ledusskapī. Tāpat ir ar saldētām maizītēm - ja jāuzglabā, tad turu saldētavā un izņemu tikai attiecīgo šķēlīšu skaitu no saldētavas kādu brītiņu pirms ēšanas (vai iepriekšējā vakarā un ielieku ledusskapī) un maizīte atkūst īstenībā ļoti ātri.

Kad Grēta bija mazāka, maizīte bija viņas našķis ko ēda tāpat vien bez nekā. Šobrīd Grētai patīk taisīt sviestmaizes no šīs maizes. Maizītes "viegli pakļaujas" manipluācijām - apsmērēšanai, griešanai, locīšanai utt.

IMG_6332