Patiesībā, Grēta ēd tieši to pašu pesto, ko es gatavoju sev un vīram. Pateicoties mūsu labās olīveļļas spēcīgajai garšai, pesto nav nepieciešams pievienot papildus sāli vai piparus. Garša tāpat ir laba.

Pesto es gatavoju no bazilika, riekstiem (ciedru vai mandeles), cietā siera un olīveļļas. Visas sastāvdaļas lietoju "uz aci", bet riekstus un sieru lieku tā, lai baziliks ir krietnā vairākumā.

1 bļodiņa pesto:

Baziliks - 1 liela bunte

Cietais siers (izvēlies to, kurš pašiem vislabāk garšo) - apm.30 - 50 g gabaliņš 

Olīveļļa - pēc garšas 

Mandeles - 1 sauja (nomizotas). Mandeles ir maigākas kā ciedru rieksti un piešķir pesto tādu kā zīdīgumu un krēmīgumu

vai

Ciedru rieksti - 1 sauja

Ja ir vēlme uztaisīt mazliet liesāku pesto, tad daļu olīveļļas var aizstāt ar ūdeni vai vieglu dārzeņu buljonu. Garša no tā necietīs.

Ņem trauku, kur uzreiz var arī visu blenderēt.

Ja ir nopirktas mandeles ar miziņu, tad tās pavisam vienkārši var nomizot. Liec mandeles verdošā ūdenī, mazliet paturi tur un tad pārliec ledusaukstā ūdenī. Ņem pa vienai ārā no ūdens un miziņa pati jau nāks nost.

Bazilikam noplēš kātiņus, ko neizmantosi un visu pārējo var likt traukā. Pievieno sauju riekstu un gabaliņos sagrieztu sieru. Visu kopā sablenderē.

Pievieno šķidrās sastāvdaļas, vadoties pēc tā, kādu konsistenci (šķidrāku vai biezāku) vēlies.

Var ēst kopā ar pilnīgi visu!