Šo zupu gatavoju kāda uzņēmuma Ziemassvētku vakariņām, bet tik pat labi un viegli to var pagatavot arī ģimenes maltītei. Zupa ir lieliski piemērota arī mazajiem ēdājiem, jo tās sastāvā ir dārzeņi, āboli un kazas siers. Nekāda saldā krējuma, tādēļ derēs tiem, kuri nevar lietot govs piena produktus. Sātīga un mazliet saldena zupa.
Sastāvdaļas (4 – 6 personas) 4-6 vidēja lieluma pastinaki 2 vidēja lieluma (vai 1 liels) āboli 2 selerija kāti 150 – 200 g tvaicēti vai cepti kastaņi 100 – 150 g mīkstais siers 1,5 – 2 l dārzeņu buljons olīveļļa, sāls, pipari smalkie lociņi dekorēšanai |
Vispirms notīra un sagatavo visus dārzeņus. Tad gatavošanas process būs raitāks un vienkāršāks. Pastinakus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Selerija kātus sasmalcina. Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Kastaņus – daļu vai nu sasmalcina (tos, kuri ir jau gatavi vakūma iepakojumā) vai cep krāsnī, atdzesē un nomizo. Pāris kastaņus atstāj, ko pārkaisīt pār zupu pasniedzot. Katliņā lej mazliet olīveļļas, pievieno pastinakus un selerija kātus. Sautē kādas 10 minūtes. Nevajag, lai tie piedeg un paliek brūni. Pēc laika pievieno ābolus, kastaņus un buljonu. Vāra visu un vidējas uguns līdz dārzeņi (galvenais pastinaki) ir ļoti mīksti. Kādas 20 minūtes tas aizņem. Noņem zupas katlu no uguns. Ar rokas blenderi visu sablendē vienmērīgā konsistencē. Pievieno mīksto kazas un pēc garšas – sāli, piparus. Blendē līdz veidojas krēmīga un viendabīga zupa. Ja vēlies šķidrāku – pievieno papildus buljonu. Ja biezāku, tad sākumā nepievieno tik daudz buljona. Atceries – vienmēr ir vieglāk pievienot klāt nekā noliet nost. Dekorēšanai domātos kastaņus (ja esi izmantojusi tvaicētos) liec uz cepešpannas un liec uz pāris minūtēm krāsnī grila režīmā. Tad tos sakapā. Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē uz lēnas uguns. Dekorē ar smalki sakapātiem smalkajiem maurlociņiem un sakapātiem kastaņiem. Ja vēlies – klāt der arī maza karotīte skābā krējuma. |
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *