Nav noslēpums, ka vienas no vislabākajām mājas receptēm rodas tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav. Un tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav, tad visdrošāk ir gatavot tieši pastas ēdienus, jo pasta...un gandrīz nekas, visbiežāk sanāk kaut kas gards!

Tā arī šoreiz. Ēst jāpagatavo, laiks ir tik cik ir un ledusskapī ir šis tas, bet nekas konkrēts. Rezultātā, spagetī ar pākšaugiem, tomātiem, sīpoliem un šampinjoniem sanāca ļoti garšīga.

Sastāvdaļas (maltīte 3 ēdājiem):

zaļās sniega pupas (1 iepakojums)

šampinjoni (200 g)

sīpoli (sarkanais un baltais)

ķiršu tomātiņi (sauja)

prošuto šņiķis (pāris šķēlītes,bet nav obligāti)

ciedru rieksti (sauja)

sviests (apm. 100 g)

spageti 

Vispirms sagatavo dārzeņus un 2 ūednskatliņus. Vienā vāri ūdeni spageti pastai un otrā vāri ūdeni sniega pupām.

Paralēli, sagriež šķēlēs sīpolus un notīri šampinjonus.

Uz pannas liek sviestu, izkausē to un apcep tajā sīpolus līdz tie ir mīksti un maigi (ne piedeguši, tādēļ nežēlo sviestiņu). Kad sīpoli ir gatavi, pievieno šampinjonus un cep līdz šampinjoni gatavi. Kamēr uz pannas cepas sīpoli un šampinjoni, mazākais ūdens katliņš jau vārās - tajā ieber sniega pupas un noblanšē (vārošā ūdenī 2-3 minūtes un tad nolej ūdeni un pupas ieber aukstā ūdenī). Nokās ūdeni pupām un liec tās uz pannas, kur jau ir sīpoli un šampinjoni.

Pievieno vēl sviestu (jo tas arī būs vienīgais, kas mērci "saturēs" kopā) un pasautē. Pievieno ķiršu tomātus, sagrieztus uz pusēm, un visu vēl pasautē.

Paralēli šim - uzvāri spageti. Kad spageti gatavi, nokāss tos un liec lielā bļodā (bļodā ieliec piciņu sviestu, karstie makaroni to izkausēs) un pa virsu liec visu, kas uz pannas. Pārkaisi ar ciedru riekstiem, dažiem svaigiem ķiršu tomātiem un, ja ir, pievieno prošuto, un pārber ar rīvētu cieto sieru.

Garšīgi, ka es jums saku! Un jā - nepievienoju ne sāli, ne citas garšvielas un viss garšoja lieliski. Sviests! Tas ir sviests, kas dod garšu :)

img_4532