Omletes mafini skan ļoti lepni, bet patiesībā - tāpati omlete vien ir. Dažreiz vajag pamainīt klasisko pret mazliet netradicionālo, lai viss garšotu labāk un savādāk. Es izcepu omleti mafinu pannā un rezultātā tapa mazas brokastu kūciņas.

Pieļauju, ka daudziem šis nav atklājums, bet, iespējams, kādam ideja noder. Šādi pagatavotu omleti kādam mazam olu fanam var dot līdzi arī pusdienu kastītē, jo tas ir krietni ērtāk kā klasiska omlete.

Šoreiz es omleti papildināju ar spinātiem, bet piedevu klāsts ir neizsmeļams - sākot no dārzeņiem un sieriem un beidzot ar jūras veltēm un gaļu.

Omletes pagatavošanai nepieciešamas mafinu papīra formītes (ja gatavo līdz ņemšanai) un mafinu panna. Ēšanai uzreiz papīra formītes nav obligātas, jo ietaukojot pannu, omlete viegli nāk āra un uzreiz ir liekama uz šķīvja.

Sastāvdaļas 12 mafiniem:

6 - 8 olas (vadoties pēc izmēra)

saldais krējums (vai piens)

sāls

sauja spinātu

Olas saputo kopā ar saldo krējumu un šķipsniņu sāls, tieši tā kā gatavotu omletes masu. Ja liksi saldo krējumu tad mafini uzpūtīsies krāsnī un būs pufīgi. Ja pienu - tad mazāk pufīgi un liesāki. Var izmantot jebkādu pienu vai kulināro krēmu. Grētai garšo omletes no mandeļu pienu vai kulināro krēmu un auzu pienu.

Mafinu pannā saliek mazās mafinu papīru formītes. Ja nelieto papīra trauciņus, tad pannu ietauko ar sviestu vai olīveļļu. Katrā nodalījumā saliec spinātu lapas. Pa virsu lej omletes masu un liec uzkarsētā krāsnī (apm. 190 grādi) uz 10 - 15 minūtēm. Vislabāk mafinu gatavībai seko līdzi ar acīm.

FullSizeRender_1Uzpūtās....

FullSizeRender