Garajās maija brīvdienās arī Grētas tētis pievērsās ēst gatavošanai. Pēc tirgus apmeklējuma pagatavoja meitai un visai ģimenei lazanju. Grētai tapa mini lazanja, jo govs piens siera, kas bija visiem, vietā tika likts kazas siers.
Sastāvdaļas (apjomus nerakstīšu, jo mēs gatavojām 9 cilvēku lielai ģimenei)
Liellopu maltā gaļa
Svaigi tomāti
Sīpoli
Ķiploki
Selerija kāti
Tomātu mērce (šoreiz izmantojām “I love Eco” tomātu no Rimi)
* Labi kūstošs siers un parmezāna tipa siers, tiem kuri ēd govs piena sieru
Puscietais kazas siers
Lazanjas plāksnes
Saldais krējums vai mandeļu krēms
Garšvielas
Olīveļļa
Principā, Grētas lazanja bija tieši tāda pati kā visiem pārējiem, tikai gatavota mazā formītē (crème brulé trauciņā) un ar kazas sieru. Gaļas mērci Grētas porcijai noliku atsevišķi pirms tika pievienotas stiprākās garšvielas.
Vispirms sagatavo gaļas mērci, ko liksi starp lazanjas plāksnēm.
Dziļā pannā (vai katliņā) viegli apcep smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un arī selerija kātus. Kad tie ir mīksti un gatavi, pievieno liellopu gaļu. Apcep un pievieno nedaudz ūdens, lai tā sutinās līdz ir gatava.
Kamēr gatavojas gaļa, noblanšē svaigos tomātus – veselam tomātam izgriež serdi un iegriež augšpusē krustiņu. Veselus tomātus liek uz brīdi verdošā ūdeni un tad pārliek ledus ūdenī. Miza pati sāks nākt nost. Izņem tomātus no aukstā ūdens, nomizo un sagriež gabaliņos.
Kad gaļa ir gatava, tai pievieno svaigos tomātus un tomātu mērci. Vāra uz lēnas uguns, lai garšas labi savelkas. Šajā brīdi var pievienot arī dažādus zaļumus, lai garšas būtu vēl intensīvākas. Beigās pievieno arī citas garšvielas pēc izvēles – jūras sāli, piparus utt. Grētas porcijai gaļu paņēmu pirms pievieno piparus, sāli.
Tā ka Grētas porcija bija maza, tad pirms gatavošanas es vārošā ūdeni izmērcēju 2 lazanjas plāksnes, lai butu droša, ka tās pagūs krāsnī izcepties.
Mazajā lazanjas cepšanai domātajā trauciņā ielej mazliet olīveļļas un izsmērē pa visu trauciņu. Liek pirmo lazanjas plāksni (sagriez tās vajadzīgā lielumā, izmērcētas labi griežas), aplej to ar mazliet mandeļu krēma. Liek liellopu gaļas mērci un tai pa virsu mazliet rivēta kazas siera. Atkal liek lazanjas plāksnī, aplej ar mazliet mandeļu krēmu un liek gaļu. Man mazajā trauciņā sanāca “2 stāvi”. Kā pēdējo liku lazanjas plāksni un pa virsu kazas sieru.
Cep krāsnī apm.190 grādos kādas 20 minūtes.
Pasniedzot jāatceras, ka tā var būt karsta. Es drošības pēc (jo Grēta ēd pati), smuki visu lazanju izliku uz šķīvja, izņemot no trauciņa. Tas nekas, ka mazliet sajūk. Tāpat jāsagriež un ir drošāk, jo atdziest vienmērīgi.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *