Melnos rīsus Grēta vēl nebija ēdusi. Pati arī nevarēju izdomāt, kā tos pagatavot. Beigās nonācu pie secinājuma, ka gatavošu līdzīgi kā risoto. Tā kā tie nav risoto rīsi, tad gala rezultāts nebija tik krēmīgs kā būtu risoto. Maigumu un krēmīgumu dabūju, pievienojot mandeļu krēmu un mocarellas sieru.
Sastāvdaļas 3 ēdājiem:
2 glāzes melnie rīsi
1 paciņa mocarellas siers
100 ml mandeļu kulinārais krēms
1 puravs (baltā daļa)
Tīģergarneles
Melnos rīsus vāra kā parastos rīsus – katliņā lej ūdeni un kad tas vārās, pievieno rīsus un vāri līdz tie ir mīksti. Kad rīsi ir gatavi, nokās tos sietiņā un atstaj maliņā.
Kamēr rīsi vārās, notīri un sasmalcini purava balto daļu. Dziļā pannā vai katliņā lej olīveļļu un apcep puravu (lai tas ir mīksts un caurspīdīgs). Kad puravs ir gatavs, pievieno nokāstos rīsus. Samaisi un pievieno mandeļu krējumu. Kad mandeļu krējums labi ievilcies, pievieno sapluinītu mocarellas sieru un samaisa. Atstāj rīsus siltumā.
Citā pannā uzkarsē olīveļļu vai sviestu un apcep tīgergarneles. Pasniedz kopā ar rīsiem.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *