Reiz jau rakstīju, ka skolas dienu maltīšu viens no galvenajiem priekšnosacījumiem ir ātra pagatavošana. Šis ēdiens lieliski iederas šajā kategorijā.

Sastāvdaļas:

1 glāze lēcas (ņemot 250 ml glāzi lēcas sanāks 2-3 ēdājiem)

3 glāzes ūdens (vai 2 glāzes ūdens, 1 glāze bulojona, var izmantot tikai buljonu)

2 vārītas bietes (var pirkt jau vārītas)

50 ml rīsu krējums

Katliņā lej ūdeni (vai buljonu) un liek vārīties. Tikmēr sietiņā noskalo lēcas un pārbauda tās.

Kad ūdens vārās, nogriež mazāk uguni un liek ūdenī lēcas. Ik pa laikam apmaisa, tās būs gatavas apm.20 – 25 minūšu laikā. Ja buljonam ir spēcīga garša, tad papildus garšvielas ūdenim nepievienoju. Ja nepieciešams, pievieno sāli.

Vārītās bietes sagriež mazākos gabalos un liek blenderī. Miksē līdz iegūta viendabīga biezeņa konsistence. Pamazām pievieno rīsu krējumu (pēc garšas).

Biešu mērci var arī uzsildīt, ja gribas, bet ļoti labi garšo arī vēsa.

Biešu biezenis viens pats var būt laba maltīte mazākajiem ēdājiem. Grēta bietes sāka ēst apm.6 mēnešu vecumā.

image1

Titulbilde rakstam no Pinterest.com krājumiem