Jau ilgāku laiks mans sabiedrotais virtuvē ir mandeļu piens. To lietoju, gatavojot Grētai brokastu putras, pankūkas, piena zupu un citus ēdienus, kur nepieciešams piens. Lietojam ne tikai mandeļu, bet arī rīsu, auzu, lazdu riekstu un kokosriekstu pienu. Pagaidām visus šos pienus pērku eko veikalos un skatos, lai tie ir bioloģiski sertificēti. Taču ir plāns mandeļu un auzu pienu pagatavot pašai. Recepte noteikti būs arī blogā.

Pavisam nesen manā virtuvē ienāca arī mandeļu kulinārais krēms jeb kā es saku “saldais krējums”, jo ar to aizsstāju parasto saldo krējumu. Ļoti daudz gan neesmu izmantojusi, vairāk sāļajās receptēs (jo saldajās saldo krējumu nemaz tik bieži nelietoju), bet tas ir mans labākais pēdējā laika atklājums un liekas, ka pie šī krēma pieturēšos. Tas gan ir padārgs (200 ml paciņa ap 1,40 Eur līdz 1,60 Eur kā kurā veikalā).

6504

Mandeļu kulinārijas krēms: struktūra principā tāda pati kā saldajam krējumam, varbūt mazliet ne tik zīdaina un gluda. Garšo ļoti viegli pēc mandelēm, bet nav salds. Pievienojot ēdienam garšu principā gandrīz nejūt.

 

14958-eko-veikals-11

 

Mandeļu piens: mēs lietojam ne tikai šo, bet arī mandeļu/vaniļas pienu. To retāk un tad to izmantoju putrām un pankūkām. Vienu pašu īsti nedzer Grēta, bet neesmu devusi arī mēģināt. Zinu, ka eko veikalos (piem.”Lavandas”) var nopirkt arī mandeļu  dzēriena pulveri.