It kā vēl viena rabarberu kūka, bet tomēr ne īsti. Mandeļu krēma [frangipane] tarte, ko papildināju ar svaigākajiem dārza rabarberiem, bet var izmantot jebkuras citas ogas vai augļus: avenes, zemenes, ķirši, āboli, bumbieri, persiki utt.utjp.
Šoreiz ļoti trausla mīkla, jo bez olām un ar mandeļu miltiem, toties ļoti mīksts, sulīgs un maigs pildījums. Rabarbers dod ļoti patīkamu skābuma noti.
Sastāvdaļas (8 personas): Pamats 125 g kviešu milti 125 g mandeļu milti 1 ēdamk.brūnais cukurs šķipsniņa sāls 135 g sviests 1 citrona miziņa Mandeļu krēms (frangipane): 150 g sviests istabas temp. 150 g mandeļu milti 150 g cukurs 3 vidēja lieluma olas vaniļas pāksts vai cukurs. |
Visas pamata sastāvdaļas samīca un izveido mīklas bumbu. Var ar blenderi samīcīt. Liek ledusskapī atpūsties, tad liek formā (bez rullēšanas, bet tāpat ar rokām) un cep krāsnī, 190 g, kàdas 10-15 min. Formu veido ar maliņām. Kaut krēms pats par sevi ir gana saturīgs un nekur neizplūdīs, cepoties tas var izplūst, jo tajā ir daudz sviesta, kas kusīs. Mandeļu krēma pagatavošana ir ļoti vienkārša un to var izmantot tik daudz kam! Gan tartēm, gan kruasānu pildīšanai. Ļoti garšīgs un sātīgs. Mandeļu milti, sviests un cukurs ir vienādā apjomā. Plus olas. Uz 200 g sauso lietu ir 4 olas. Šai tartei pilnīgi pietiek ar mazliet mazāk krēma, tādēļ es gatavoju attiecīgi uz 150 g sauso lietu. Ņēmu 3 vidēja lieluma olas, bet ja ir ļoti lielas, pietiktu ar divām. Klāt pievieno izvēlētās garšvielas. Piemēram, vaniļa, citrons, reizēm ruma esence. Nu, tas, kas tev garšo. Visu kopā saputo viendabīgā krēmā. Liek ledusskapī uz brīdi. Kad pamats izcepies, to mazliet atdzesē un pilda ar krēmu. Pa virsu liek rabarberus vai ko citu. vai neko. Pa virsu parkaisa pavisam minimāli brūno cukuru un mazus sviesta gabaliņus, lai cepoties virskārta karamelizējas (bet šis nav obligāti). Liek atpakaļ krāsnī un cep kādas 35-40 min., pārbauda ar veco labo “kociņmetodi". Pasniedz atdzisušu. |
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *