Grētai brokastu putras nebūt nav apnikušas. Ēd, un ēd ļoti labprāt un ikrītu neiztrūkstoša atbilde uz jautājumu, ko vēlies brokastīs ir "putra".

Taču man pašai ik pa laikam gan gribas ko citu. Un, atzīšos, man ļoti garšo mušļi (?). Jā, lielākā daļa no tiem, kuri ir veikalos nebūt nav tik labi, ir pārsaldināti un arī daudzi ir dažādu nevajadzīgu vielu pilni. Jau pirms vairākiem gadiem esmu atradinājusi sevi uz tiem veikalos skatīties, tādēļ ēdu tos ļoti reti un pat bioloģisko veikalu piedāvāto izvēli nepārzinu.

Vakar vēlu vakarā izdomāju, ka pagatavošu musli mājās pati. Būs man brokastīm, kā arī meitai un vīram. Liku kopā visu, kas bija mājās, aizgāju nopirkt tikai saulespuķu un ķirbju sēkliņas.

Sastāvdaļas (1 pilnai dekoratīvajai burkai):

2 1/2 glāzes bioloģiskās auzu pārslas

1/2 glāze saulespuķu sēklas

1/2 glāze ķirbju sēklas

1/3 glāzes godžī ogas

1/3 glāzes kokosriekstu čipsi (var arī skaidiņas)

1/3 glāzes banānu čipsi salauzti mazākos gabaliņos 

1 nepilna tējk. kanēlis (var iztikt, ja nepatīk kanēlis)

1 nepilna tējk. melleņu pulveris (www.absolutsed.lv)

1/3 glāzes kokosriekstu eļļa

1/4 glāzes (pat mazāk) agaves vai rīsu sīrups

2 ēdamkarotes pistāciju eļļa (jo nebija pistāciju riekstu)

1 bioloģiskā citrona miziņa un sula 

Uzkarsē krāsni līdz 170 grādiem. Uz pannas izklāj cepamo papīru.

Lielā bļodā samaisi visas sastāvdaļas un liec vienādā biezumā uz pannas. Pannu liec krāsnī un ik pa laikam apmaisi. Cep kādas 25 – 35 minūtes. Godži ogas var apdegt, tādēļ, ja pievieno ogas, tad apmaisi biežāk. Es nākamreiz ogas pievienošu pēc cepšanas. Tāpat var darīt ar kaltētām dzērvenēm vai mellenēm, zemenēm utt.

Melleņu pulveris un kanēlis muslim dod tumšāku krāsu. Ja nevēlies tumšu, nepievieno šīs lietas. Aizstāj ar ko citu,

Kad muslis atdzisi, ber burkā un ēd kopā ar bezpiedevu jogurtu, pienu vai izmanto kā piedevu putrām.

Pirms…

IMG_1678  

Pēc...  

IMG_1688