Man pašai vienmēr ir garšojušas kotletes un nekad to neesmu slēpusi. Galvenais ir gaļas kvalitāte un tad šo ēdienu reizi pa reizei var ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem.

Strēlnieku ielas eko veikalā reizēm var nopirkt izcili gardus sarkanos saldos piparus. Grēta labprāt tos grauž tāpat, bet tā kā mājās bija maltā gaļa – izlēmu pagatavot kotletes ar sarkano papriku.

Sastāvdaļas

400 g malta liellopu gaļa

1/2 sīpols

1/2 sarkanā paprika (man bija liela izmēra. Mazāka izmēra var ņemt 1 veselu)

1 – 2 olas

olīveļļa

jūras sāls

Sasmalcina sīpolu un papriku sagriež mazos gabaliņos.

Bļodā liek malto gaļu, pievieno sīpolus un papriku, mazliet jūras sāli. Sākumā pievieno vienu olu un tad skaties pēc konsistences – vajag vai nevajag otru, lai gatavā masa nesanāk par sķidru. Ja nu ir tā gadījies, pievieno 1 nepilnu ēdamkaroti jebkādu miltu.

Es gaļas masai pievienoju arī mazliet sāli un olīveļļu. Garšai un lai labāk cepas. Esmu cepusi gaļas kotletes pilnīgi bez sāls, bet šis ēdiens tomēr labāk garšo ar garšvielām.

Cep maza izmēra kotletītes, lai būtu zeltaini brūnas no abām pusēm.

Greta šīs kotletītes ēda ar kuskusu.

10268719_1591345164463174_8041225997954527110_n

Raksta titulbilde šoreiz no Pinterest.com krājumiem