No 6 mēnešu vecuma

Nepieciešams: blenderis, 1 katliņš ar vāciņu, 1 panna, 1 nazītis, 1 trauks blenderēšanai, 1 burciņa

Sastāvdaļas 1 - 2 porcijām (bērnu pārtikas burciņas izmērs):

1/2 baklažāns

20 g liellopu gaļas fileja

apm. 60 ml Ūdens (vai bērnu piens, ja gribat)

2 tējk. olīveļļas (vai cita laba eļļa)

Nomazgāt un pārgriezt gareniski uz pusēm baklažānu. Ja ir ātrvāres katls, tad 1/2 baklažānu liek tajā, mazā ūdens daudzumā un vāra apm.5 min. Ja nav ātrvāres katla, tad var likt krāsnī cepties, pa virsu liekot folliju. Cep līdz baklažāns ir mīksts. Mazliet atdzesē un ar karoti izņem baklažāna mīkstumu. Noliek maliņā (turot siltumā).

Paralēli, kamēr baklažāns ir krāsnī, sagatavo liellopu gaļu. Sagriež to mazos gabaliņos un liek pannā sautēties (es lietoju olīveļļu un pievienoju arī mazliet ūdens). Sautē līdz gaļa ir gatava un mīksta.

Blendera traukā liek baklažāna mīkstumu, gaļu un visu kopā samiksē.

Pasniedz kopā ar kādiem dārzeņu salātiem (smalki rīvēta vārīta biete ar bezpiedevu jogurtu, tomāti ar jogurtu vai svaigu gurķu salātiņi).

* Gaļu var arī nejaukt kopā ar baklažānu, bet pasniegt atsevišķi uz šķīvja.

** Baklažāns ir B vitamīna avots un pateicoties tajā esošajām vielām, tas palīdz labi nomierināt gremošanas sistēmu.