No 7 mēnešu vecuma

Grētas pediatrs ieteica meitai ik pa laikam dot arī riekstus, ne daudz, smalki sasmalcinātus, lai nebūtu lielu gabalu. Reizēm riekstus devu launagā, bet šoreiz izlēmu pievienot tos pusdienu zupai. 

Nepieciešams: blenderis, 1 katliņš ar vāciņu, 1 nazītis, 1 trauks blenderēšanai, 1 burciņa

Sastāvdaļas 1 -2 porcijas (bērnu pārtikas burciņas izmērs):

1 vidēji liels ķirbja gabals (šķirne pēc izvēles)
 
2 mazi jaunie kartupelīši

1 tējk. olīveļļa

1/2 tējk. sasmalcināti rieksti (indijas rieksti vai ciedru rieksti)

1 - 2 tējk. bezpiedevu jogurts

Pirms dot riekstus, es tos nomazgāju un indijas riekstus arī izmērcēju. Pēc tam, kad tie atkal ir sausi, tos piestā saspiedu. Ja liekas, ka par rupju, tad var arī sablenderēt vai sasmalcināt kafijas dzirnaviņās.

Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Tikmēr nomizo ķirbi, sagriež un liek tajā pašā katliņā, kur jau ir kartupeļi. Vāra līdz dārzeņi ir mīksti.

Mīkstos dārzeņus liek blendera traukā, pievieno olīveļļu un sablenderē. Pievieno riekstus un vēl mazliet sablenderē.

Liek zupas šķīvī un kad mazliet atdzisis, pievieno vienu karotu bezpiedevu jogurtu (vai grieķu jogurtu). Var, protams, nepievienot neko!