Piektdienās launagā gandrīz vienmēr meitai ir pankūkas. Piektdienas Grētai ir mājas dienas, kad neiet uz dārzņu, bet kopā ar mammu pasportot un tad uz kafejnīcu brokast-pusdienās. Pēcpusdienā pēc miedziņa parasti ir pankūkas. Šodien, kamēr mazā čuč, tapa kokosriekstu un kastaņu miltu pankūkas. Speciāli mēriju sastāvdaļas, lai beidzot būtu precīza recepte pankūkam, ar ko padalīties.
Sastāvdaļas (8 – 10 plācenīšiem): 4 ēdamkarotes kastaņu milti 2 ēdamkarotes kokosriekstu milti 1 – 2 tējkarotes (bez kaudzes) kokosriekstu cukurs 3 ēdamkarotes kausēta sviesta 150 – 200 ml kokosriekstu krēms 2 lauku olas |
Bļodā ber miltus, pievieno cukuru, olas un kokosriekstu krēmu. Visu labi samaisa un pievieno kausētu sviestu. Cep uz sakarsētas pannas zeltaini brūnus. Tā kā mīklā sviests ir klāt, uz pannas nevajag daudz taukvielu. Grētas plāceņiem klāt būs no saldētavas izņemtas un auksti blendētas avenes. |
2 Komentāri
Marta
04.03.2016 18:57
Sveika!
Vai zini, kur Latvijā varētu nopirkt saldētus kastaņus? Vai vismaz bundžās? Šajā sezonā šķiet, ka veikalu plauktos tie ir gana sažuvuši. Paldies jau iepriekš!
LePetitPot
05.03.2016 16:53
Sveiki, līdz šim diezgan nesekmīgi, bet es meklētu Reaton veikalos vai bāzē, kā arī varbut Gourmet Studio Lienes ielā/Avotu ielas stūrī.