Šis nu ir viens riktīgs ziemas ēdiens. Tāds, ko baudīt pēc kārtīgas atpūtas svaigā gaisā. Lielākais pluss receptei - kartupeļu vietā var būt pavisam citi dārzeņi! Selerija sakne, pastinaks, saldais kartupelis vai pat visi dārzeņi kopā!
Sacepums būs lieliska piedeva gaļas, zivju ēdieniem vai vienkārši tāpat kopā ar salātiem. Tas būs sātīgs, jo cepts ar saldo krējumu un vēl pārkaisīts ar sieru. Bieži tādu nevar atļauties, bet reizēm var un vajag.
Sastāvdaļas (4 - 6 personas): 6 - lieli kartupeļi 200 ml saldais krējums sāls puscietais vai cietais siers (var arī kazas piena siers) sviests |
Vispirms nomizo kartupeļus un sagriez tos plānās šķēlēs. Tad lej katliņā ūdeni, kam pievienots saldais krējums (puse uz pusi apmēram), pievieno tam sāli un liek kartupeļu ripiņas katlā vārīties. Kartupeļus vajag "apvārīt" ne izvārīt pilnīgi mīkstus. To vajag tādēļ, lai tie ātrāk ceptos. Piemēram, saldo kartupeli nav nepieciešams vispirms novārīt, jo tas ļoti ātri ir gatavs krāsnī. Kad ūdens uzvārijies, kartupeļus vāra apmēram minūtes 5-7. Tad tos nokāš un izklāj ar sviestu iesmērētā vai ar cepamo papīru izklātā formā. Kartupeļus liek kārtām, pa vidu liekot arī mazliet rīvēta vai plēksnēs griezta (ar dārzeņu mizojamo nazi, piemēram) cietā siera. Kā pēdējo liek bagātīgāku siera kārtu. Tad visu pārlejat ar saldo krējumu (ne pārāk daudz). Saldajam krējumam vispirms var piemaisīt mazliet sāli un/vai muskatriekstu. Cep līdz 200 grādiem uzkrātā krāsnī, līdz saldais krējums viegli uzsūcas kartupeļos un siers ir zeltaini brūns. |
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *