Lietainām dienām piestāv zupas. Tieši tādēļ šodien pusdienās Grētai pagatavoju zupu. Izmantojo tos dārzeņus, kas palikuši mājās – kartupeļi, puravs, pakčojs. Klāt pievienoju arī cieto sieru un zaļumus.
Ja nepievieno sieru, tad šo zupu var ēst arī pavisam maziņie, kuri nesen uzsākuši ēdienu pasaules atklāšanu. Savukārt, ja zupai pievieno gan sieru, gan, piemēram, saldo krējumu, tad tā kļūst par sātīgu maltīti arī pieaugušajiem.
Sastāvdaļas 1 – 2 bērnu porcijām:
3 mazi jaunie kartupeļi
1 pakčojs (vai 1 sauja mazo jauno pakčoju)
1 puravs
Cietais siers, sviests (vai olīveļļa), ūdens (vai buljons)
Nomizo kartupeļus un sagriež mazākos gabalos.
Notīra, nomazgā puravu un sasmalcina.
Pakčojam atdala lapas no baltās, cietākas daļas un sagriež. Ja ir mazais, jaunais pakčojs, tad neko neatdala, vienkārši saplūkā pakčoju.
Kartupeļus un pakčoja balto daļu liek ūdenī un vāra līdz tie ir mīksti. Puravu un pakčoja zaļās lapas uz pannas sautē ar olīveļļu un mazliet ūdens (vai buljona) līdz tie ir mīksti.
Kad dārzeņi mīksti, liek traukā kur var blenderēt un blenderē līdz veidojas vēlamā konsistence. Ja zupa ir sanākusi par biezu, pievieno vai nu mazliet ūdens vai buljona.
Ja nepieciešams, katliņā vēlreiz uzsilda. Ja ir vēleme, var pievienot arī saldo krējumu, lai zupa būtu sātīgāka. Grētai nepievienoju, jo tāpat jau bija garšīga un sātīga.
Pasniedzot, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un pārber sakapātus zaļumus.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *