Šo recepti aizguvu šīs vasaras ceļojuma laikā. Šī ceļojuma laikā Dienvidfrancijā dzīvojām īrētā mājā ar pilnīgā aprīkotu virtuvi, tādēļ ikdienā ēst mazajai gatavoju pati. Tomēr, ja dienas laikā bijām prom uz visu dienu vai pašiem nebija skaidrs kad un cikos būsim kur, lieki sevi nestresoju ar ēdiena līdzņemšanu (tomēr liels karstums ārā, autostāvvietās utt.). Tā vietā Grētas ēšanas laikos gājām uz restorāniem vai kafejnīcām (pusdienas laiks ir forši ap 13:00, kad pašiem arī gribas jau ēst) un launags (ap 16:00 – 17:00) jau pavisam vienkārši – kafijas pauze vecākiem un augļi mazajam (parkā uz soliņa, pludmalē vai kafejnīcā). Kafejnīcās ar viesmīļiem un pavāriem var visu sarunāt un nevienā vietā mums nebija problēmu mazo pabarot, kaut vai dalot savu porciju ar mazo.

Grētai ceļojuma laikā bija pilni 10 mēneši un ļoti laba apetīte – gatava nogaršot un ēst visu, ko piedāvā. Pēc ražīgas dienas pirmās puses pludmalē, restorānā mazajai pasūtijām dārzeņus pēc pavāra gaumes un saņēmām kartupeļu biezeni ar baziliku. Piedevās bija labais mozzarella siers, svaigs tomāts no mammas šķīvja un zaļas salātlapas no tēta šķīvja.

Kartupeļu biezenis ar baziliku: 

2 kartupeļi

Baziliks

Sviests (to, ka pievienots bija sviests (franču beurre demi-salé) jutu pēc garšas). Šo var aizstāt arī ar labu olīveļļu.

Kartupeļus nomizo, sagriež gabalos un liek ūdenī vārīt līdz tie ir mīksti. Kad tie ir mīksti, nokāš un vēl “pažāvē” karstā katliņā.

Kamēr vārās kartupeļi sasmalcina bazilika lapiņas.

Kad kartupeļi mīksti, ar stampu saspaida, pievieno piciņu sviesta un bazilika lapiņas. Kārtīgi samaisa un darbiņš pabeigts. Lielākiem bērniem vai pašiem sev, var pievienot papildus garšvielas pēc izvēles.