Man patīk gatavot vienkāršas vakariņas. Sāļo pīrāgu (tarte vai quiche) pagatavošana nav sarežģīta, neaizņem daudz laika un rezultātā, kopā ar salātiem, sanāk vienkārša maltīte.

Brīvdienu laikā Francijā, kad āra temperatūra nenokritās zemāk par 30 grādiem arī vakarā, neko vairāk ēst arī nemaz negribējās.

Kārtaino mīklu izvēlējos, jo man liekas, ka sāļie pīrāgi ar kārtaino mīklu garšo labāk un arī tādēļ, ka todien izvēlējos to pirkt gatavu. Pirku to svaigu, nevis saldētu, un bio produktu nodaļā (jā, uzķēros uz mārketinga). Tā bija jau izrullēta un gatava lietošanai, tādēļ pīrāga pagatavošana aizņēma ļoti maz laika.

Mājās visdrīzāk es mīklu pagatavotu pati, bet tas ir laikietilpīgāk. Ja vēlies to pagatavot, tad recepti var izlasīt šeit.

Sastāvdaļas (8 personas):

Kārtainā mīkla (2o0 g apm.; gatava un izrullēta)

Puscietais vai mīkstais kazas piena siers

3 - 4 olas

1 glāze piena (vai saldā krējuma)

Ķiršu tomāti

Baziliks

Vispirms izrullē mīklu un ieklāj to ietaukotā (vai ar papīru izklātā) formā. Sadursta ar dakšiņu un liek līdz 190 grādiem uzkarsētā krāsnī uz kādām 10 minūtēm. Cep līdz tā ir viegli zeltaini brūna, bet ne līdz galam gatava.

Kamēr mīkla ir krāsnī, pagatavo pildījumu. Bļodā sakuļ olas kopā ar pienu (labāk jau saldais krējums, bet man tobrīd bija tikai piens). Pievieno šķipsiņu sāls. Sagriež vai sarīvē kazas sieru un sagriež mazos tomātiņus.

Kad mīkla gandrīz gatava, ņem arā no krāsns. Formā izkārto sieru, pa virsu lej olu/piena masu un tad saliek tomātus. Cep krāsnī kādas 15 - 20 minūtes līdz pildījums ir gatavs. Ja ļoti garšo siers, tad papildus sieru var pārbērt mirkli pirms pīrāgs ir gatavs un uzlikt krāsnij grila režīmu, lai to aprauj brūnu. Kad pīrāgs gatavs, pārkaisa to ar svaigiem zaļumiem. Piemēram, baziliku.

Ja ir vēlme, tad pildījumā var likt visu, kas garšo - dārzeņus, gaļiņu, arī zivi (piemēram, lasi), izmantot citu sieru vai nelikt sieru nemaz.

Pasniedz kopā ar zaļajiem vai citiem mīļiem salātiem.

 IMG_9637