Ja gribi savādāku lazanju, pagatavo pildītus rullīšus no svaigajām lazanjas plāksnēm. Principā, sanāk tas pats, kas "cannelloni". Kaneloni ir kā lieli pastas rullīši, ko piepilda, liek cepamtraukā un pārkaisa ar sieru (vai pārlej ar mērci) un cep krāsnī. Izmantojot svaigās lazanjas plāksnes, panācu to pašu, pat mazliet ātrāk, jo tās krāsnī ir gatavas ātrāk kā "cietie" kaneloni.

Lazanjas plāksnes sagriezu, piepildīju un sarullēju, liku cepamtraukā un pārkaisiju ar sieru.

Sastāvdaļas (tiešām "uz aci" vadoties no ēdāju skaita):

Svaigās lazanjas plāksnes vai kaneloni pastas (canneloni) rullīši

Pildījums:

Brūnie šampinjoni

Purava baltā daļa

Šķiņkis

Svaigais mīkstais kazas siers

Garšvielas un/vai zaļumi

Saldais krējums *

Čedaras siers (vai jebkurš cits siers, kas jums garšo)

Olīveļļa

Kā pildījumu, protams, var izmantot jebko, kas jums garšo. Esmu likusi gan malto gaļu tomātu mērcē, gan pildījumu bez gaļas (piem., šo, neizmantojot šķiņķi). Šķiņķa vietā var izmantot arī bekonu. Variācijas ir daudz un dažādas.

Sēnes notīra un apcep uz pannas līdz viss liekais šķidrums ir iztvaikojis. Pievieno mazliet olīveļļu, kā arī sagrieztu purava balto daļu. Sautē līdz puravs ir mīksts. Pievieno sagrieztu bekonu vai šķiņķi un visu apcep. Noņem no uguns. Turpat pannā pievieno mīksto kazas sieru, garšvielas un labi samaisa.

Viegli ietauko cepamo trauku, kur varēsi viegli salikt sapildītos rullīšus (vienā kārtā).

Ja lieto kaneloni pastu, tad sapildi katru rullīti, liec cepamtraukā un pārlej (viegli, mazliet) ar saldo krējumu (tad ātrāk cepsies) un pārkaisi ar sieru. Ja ļoti nevēlies izmantot saldo krējumu, izmanto buljonu. Tas ir mans "triks", lai lazanja (izmantojot cietās plāksnes) un kaneloni ir ātrāk gatavas.

Ja izmanto lazanjas plāksnes, tad sagriez to mazākos gabalos, katrā liec pildījumu un sarullē (kā pankūku) un tālāk kā ierasts - izkārto cepamtraukā un pārkaisi ar sieru.

Rullīšus vari pārkaistīt ne tikai ar sieru, bet pārliet arī ar mērci (piemēram, mājās gatavotu tomātu pastu vai kādu citu).

Liec krāsnī (190 grādi) un cep līdz kaneloni ir mīksti (iedur ar nazīti) un siers izkusis.

Rezultāts - sātīga maltīte ģimenei, kuru nekad nevar paspēt nofotogrāfēt.

Raksta fotogrāfija no http://freefoodphotos.com/imagelibrary/bread/slides/cannelloni_dried.html