Šobrīd sociālajos tīklos ir kanēļmaizīšu "uzlidojums". Tās gatavo daudz un versijas ir dažādas. Man galvenais un nemainīgais nosacījums - ātri un vienkārši. Tiešām. Jo lielākoties idejas rodas spontāni un vajag "tulīt". 

Šoreiz bija tā, ka mājās ledusskapī stāvēja mascarpone krēma bundžiņa, kura bija jāizlieto. Virinot saldētavu atradu arī kārtainās rauga mīklas paciņu, kura deva spontānu ideju, kā iztērēt maskarponi. 

Vienvārdakot, dari tā un tev vajadzēs šo (viss uz aci!):

Sastāvdaļas (viss uz aci!)

Mascarpone krēms  (apm. 200 g +/-)

Kanēlis (kāda krietna ēdamkarote vai pat vairāk)

Brūnais cukurs (nu, gandrīz tikpat cik kanēlis)

Kārtainā rauga mīkla, atkausēta (1 iepakojums, parasti ap 400 g)

1. Izrullē kārtaino mīklu, taisnstūra formā visērtāk. 

2. Bļodiņā samaisi mascarpone krēmu, kanēli un cukuru. Man likās, ka vajag drusku mitrāku masu un pieliku vienu mazu ēdamkaroti skābā krējuma, bet tas nav obligāti. Visu forši samaisi, lai veidojas brūns krēms.

3. Visu šo krēmu liec uz izrullētās mīklas. Izsmērē labi biezā kārtā. 

4. Mīklu sarullē desā, sagriez biezās šķēlēs. Tās ar rokām minimāli saplacini un liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. 

5. Pannu liec krāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem. Cep apm. 20 min., līdz zeltainas. 

6. Ēd siltas. Vai aukstas.