Šīs nedēļas ģimenes vakariņu idejām kā pamatu esmu izvēlējusies Hestona Blūmentāla grāmatu. Vienkāršas un gardas receptes. Ļoti patīk šī grāmata. Vairāk par to šeit.
Kāda grāmat tāda ir arī šī glazēto burkānu recepte.
Sastāvdaļas (kā piedeva pamatēdienam 4 – 6 cilvēkiem)
400 g burkānu
140 g nesālīts sviests
1 tējk. pūdercukurs
4 zariņi timiāna
Sāls un pipari (es nepievienoju)
Burkānus notīra un sagriež vienādos gabaliņos. Es, lai paātrinātu procesu, mēdu griezt arī vienkāršās ripiņās.
Nepieciešama panna vai katls ar tādu diametrā lielāku dibenu. Burkānus pannā liek tā, lai tie būtu vienā kārtā. Pannu liek uz ļoti mazas uguns (elektriskajai plītij es lieku uz 3 vai 4). Pievieno kubiciņos sagrieztu sviestu.
Burkānus pārkaisa ar cukuru un garšvielām. Liek virsū vāku un ļauj, lai burkāni lēnām gatavojas (jo lielāki gabali, jo ilgāk). Ripiņās sgariezti tie ir gatavi minūtēs 15. Ik pa laikam pannu viegli pakrata, lai burkāni iemaisās sviestiņā un gatavojas vienādi.
Beigās pievieno timiāna zariņus un pasautē vēl kādas 5 minūtes līdz burkāni ir mīksti, mazliet saldeni un spīdīgi.
P.s. pēc pavisam līdzīgas metodes var pagatavot arī mazos sīpoliņus.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *