Reizēm no tā mazumiņa, kas ir mājās, top garšīgas maltītes. Tajā dienā biju tik prātīga, ka iegādājos svaigu malto liellopa gaļu, taču par piedevām - īsi un godīgi - aizmirsu padomāt! Tad nu mājās skatījos, kas ir, ko pagatavot. Sanāca lieliskas liellopu gaļas bumbiņas tomātu mērcē, pasniegtas ar stampātiem kartupeļiem.

Sastāvdaļas (3 – 4 cilvēku ģimenei):

400 – 500 g maltā liellopu gaļa

1 – 2 lauku olas

1 ēdamkarote skābā krējuma

garšvielas (sāls, malts pētersīlis)

Tomātu mērce:

250 ml konservēti tomāti savā sulā

1 cukini

1 sarkanā paprika

1 sīpols

1 purava baltā daļa

1 – 2 ēdamk. tomātu pasta

pāris ēdamk. olīveļļa

malts sausais baziliks, pētersīļi un citas garšvielas pēc izvēles

Vispirms sagatavo malto gaļu jeb pagatavo diezgan klasisku kotlešu masu. Es samaisu malto gaļu kopā ar olu, skābo krējumu un garšvielām. Sagatavo bumbiņas un liek tās vārošā ūdenī uz pāris minūtēm, līdz tās ir gatavas. Kad tās ir gatavas, atliek tās maliņā kamēr pagatavosi tomātu mērci.

Sagatavo dārzeņus: sasmalcina sīpolus un purava balto daļu. Nomizo un sagriež mazos kubiņos cukini. Sagriež arī papriku. Ja konservētie tomāti ir veseli, tad sagriež arī tos, bet saglabā visu sulu.

Dziļākā pannā vai katliņā lej olīveļļu, pievieno sīpolus un puravus un sautē tos līdz tie ir mīksti, bet ne brūni. Kad sīpoli un puravi gatavi, pievieno cukini un papriku. Pēc kāda brīža pievieno arī 1 bundžu sasmalcinātus tomātus savā sulā. Vāra to visu kādas 5-10 minūtes, līdz cukini un paprika ir vienmērīgi mīksti. Pēc garšas pievieno garšvielas, kā arī tomātu pastu. Pastu pievienoju, lai garša būtu spēcīgāka un stiprāka.

Pirms pasniegšanas, pannā lej olīveļļu, apcep gaļas bumbiņas un tad pievieno tomātu mērci. Visu samaisa un maltīte gatava.

Pasniedzu kopā ar ātro kartupeļu biezputru jeb stampātiem kartupeļiem ar sviestiņu.

FullSizeRender