Florences vārda diena šogad ir bez ballītes ar draugiem, toties tas nemaina faktu, ka gan kūka, gan baloni ir! Tā kā netiku uz pilsētu, lai sapirktu visādus fancy dekorus tortei (man patīk tādas lietas!), pagatavoju pati. Vajag tik krāsainu papīru un mazliet pacietības. Izcepu šokolādes kūku ar šokolādes apelsīnu krēmu. 

Tātad, kūka. Visa pamatā ir sen internetā atrasta recepte šokolādes braunija tipa kūkai, ko mazliet apdeitoju pa savam. Klāt pagatavoju visvienkāršāko šokolādes krēmu, pievienojot tam gan apelsīnu, gan mazliet laimu. Apkārt smērēju baltā krēmsiera glazūru un dekorēju ar pašas gatavotiem smukumiem. 

Mūsu lauku veikalā nebija iespēja nopirkt krāsaino papīru (parastā situācijā to vienmēr var, bet...šī jau vairs nav situācija parastā! :)), tādēļ vīrs ar savām gleznošanas krāsām uztaisīja krāsaino papīru pats. Toņu dēļ izmantoja akrila krāsas, taču der arī parastā ūdens krāsas vai guaša krāsas. Ar ūdens krāsām sanāktu izcili arī, man liekas. Un tad jau ir tikai locīšanas un līmēšanas darbs. Līmes vietā izmantoju līmlenti, kura līp no abām pusēm. Ļoti ērti. Un "kociņi" ir papīra salmiņi. Burtu virtenīti vispirms apsēju ap asajiem "grila" kociņiem un tos tad ieliku salmiņos, lai smuki. Vienvārdsakot, izpausties var katrs kā vēlas un kā sanāk. Nevar būt ne nepareizi, ne nesmuki. 

Pati kūkas recepte ir šī. Protams, tā ir šokolāde, tādēļ teikt, ka nav salda - būs melots. Taču, pildījuma krēmiem es pievienoju pavisam maz cukura (1- 2 tējk.), jo nu...kūka tomēr. Vienvārdsakot, ir viegla. Un pildījumu jau katrs var taisīt pa savam.  

Sastāvdaļas: 

Šokolādes "biskvīts"

100 g sviests  

300 g kausējamā šokolāde (es pērku melno)

1 glāze piens

6 lauku olas 

150 g cukurs

180 g kviešu milti

1 paciņa cepamo pulveri

Krēms: 

300 g krēmsiers (200 + 100 g)

100 -150 ml saldais krējums  (apm. 75+75)

2 tējk. vaniļas cukurs

2 - 3 ēdamk. parastais pūdercukurs

50 g šokolāde

1 tējk. sviests

1 apelsīns 

1 laims

Sastāvdaļas ir kūkai no 2 kārtām ceptām veidnē ar d 24 cm. Taču, es no šīm 2 kārtām uztaisīju 3! Sanāca mazāka izmēra, bet augstāka. Šī versija nederēs perfekcionistiem, jo nu....vidējā kārtā ir līmēta no gabaliem :) Taču, mājsaimniecēm parastajām - izcili. Savukārt, ja tev ir mazā tortes forma, sadali mīklu uzreiz 3 daļās. Es to nedarīju, jo sanāktu 3 ļoti, ļoti plānas un platas daļas. 

Tātad, vispirms izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Šokolādi un sviestu liek bļodiņā, kuru savukārt ieliek bļodā vai dziļā šķīvī, kurā ielej karstu ūdeni (nav jātur virs vāroša katla). Pat ja ūdens būs nevis karsts, bet silts, šokolāde izkusīs. Maisi līdz veidojas spīdīga un viendabīga šokolādes masa. 

Kamēr šokolāde kūst, pagatavo pārējo mīklu. Bļodā iesit olas, sakul ar dakšiņu vienkārši, pievieno cukuru un atkal ar dakšiņu saputo. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri un 1 glāzi (250 ml) piena. Šajā masā ielej izkausēto šokolādi un mīklu labi samaisa.  Vispirms šokolādes bļodā ielej mazliet gatavās mīklas un samaisa labi un tad šo masu lej pie pārējas gatavās mīklas. Tad viss labāk sajauksies. Nevajag nekādus mikserus un blenderus. Ar silikona lāpstiņu vai koka karoti viss labi sanāks. 

Sadala 2 vai 3 daļās (es salēju mērkrūzē, lai vieglāk) un katru cep atsevišķi. Mīklu liek ietaukto veidnē (es pamatā lieku cepamo papīru, bet malas ietaukoju ar sviestu un apkaisu ar miltiem). Katru daļu cep 180 grādos apmēram 25 min. 

Kad katra daļa izcepusies, to atdzesē un apgriez maliņas. Es, izmantojot mazāka izmēra šķīvīti, izgriezu 2 vienādus diskus un no pāri palikušajā maliņām (smuki nogrieztām), izveidoju 3. disku. Augstākā matemātika :) 

Pildījuma krēma pagatavošana ir ārkārtīgi vienkārša. Krēmsieru sadala 2/3 pret 1/3. Mazākā daļa būs glazūrai un lielākā pildījumam. 

Šokolādi izkausē siltā ūdenī, kopā ar 1 tējk. sviesta, tāpat kā sākumā. Kamēr šokolāde kūst, pagatavo pārējo. Krēmsieru liek bļodā, pievieno saldo krējumu un saputo (pāris sekundes pietiek). Pievieno 2 tējk. vaniļas cukuru un sulu un miziņu no 1/2 apelsīna un 1/2 laima. Samaisi visu labi. Pievieno lēnām šokolādi krēmsieram un labi samaisa. Pagaršo un saproti - vajag vēl saldumu vai ne. Apelsīnu vai ne. Man šokolādes saldums jau likās ļoti ok, bet varbūt kādam prasās vēl. 

Savukārt glazūrai atlikušo krēmsieru saputo ar saldo krējujmu un kādu 1 ēdamk. pūdercukura. Pēc garšas pievieno vēl drusku laima vai apelsīna sulu. 

Būvē kūku. Šokolādes biskvīta disks + šokolādes krēms + biskvīts + krēms + biskvīts. Smuki visas maliņas izlīdzini. Liec ledusskapī uz kādu brīdi (kamēr nokrāmē traukus, sakārto bērnu nedarbus utt utjp.). Kad atceries, tad izņem kūku no ledusskapja un smuki ar silikona lāpstiņu vai platu nazi uzliec pirmo glazūras kārtu. Visu neiztērē. Tas nekas, ja šokolādes krēms mazliet sajauksies ar balto. Kūku ieliec ledusskapī un arī glazūru. Kaut kad vēlāk atkal, kad ir 2 min laika, uzliec vēl vienu kārtu glazūras. Un tad jau pirms dekorēšanas vēl pēdējo. Ja uztaisīi vairāk virskārtas glazūras, tad varēsi kūku pavisam baltu uztaisīt. 

Man glazūras recepte ir bez sviesta (sviesta krēmi negaršo), tādēļ viņa varbūt tik labi nesacietē kā īstās, bet ir ļoti labi arī šādi. 

Ja nepatīk melnā šokolāde, tad krēmam var izmantot piena šokolādi vai balto. Tas gan būs saldāk, tādēļ, pati piekoriģē cukura daudzumu. 

Glazūru vari nelikt nemaz, ja liekas, ka lieki. Vienvārdsakot, dari kā tīk un galvenais, ka garšo. Nav nepareizi nekas. 

Vienīgi manas bildes varbūt nav pareizas, bet nu....kā ir tā ņem par labu! :)