Ja tev garšo, popularitāti vēl arvien nezaudējušie, makarūni, tad, iespējams, garšos arī šie cepumi - financiers. No franču klasikas plauktiņiem. Recepte ārkārītīgi vienkārša, ātra pagatavošana un sastāvdaļas gandrīz tās pašas, kas makarūniem. Financiers cepumiņi gan ir mazāk saldi un arī mazāk trausli, ar izteiktu marcipāna garšu. Un, ne mazāk svarīgi, vieglāk pagatavojami. 

Sastāvdaļas (kādi 8 vidēja lieluma cepumi):

60 g sviests + sviests formas ietaukošanai

30 g kviešu milti

60 g mandeļu milti

90 g olu baltum (3-4 olas)

90 g smalkais cukurs

2 g vaniļas ekstrakts

 

Izkausē sviestu un ļauj, lai atdziest. 

Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās. 

Olbaltumā iecilā miltus un mandeļu miltus, viegli, bet kārtīgi iemaisi. Pievieno kausēto sviestu un cukuru. Visu labi samaisa. To visu var izdarīt bez miksera. 

Ietauko formu (silikona vai metāla, kāda ir) un sapildi mīklu formītēs. Var pildīt bagātīgi, jo cepumi ļoti nepaceļas. Lai nesanāk ļoti plāni. 

Liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī un cep kādas 12 min, diezvai ilgāk. Gatavi, kad zeltaini brūni. 

Siltus pārkaisa ar cukuru vieglā kārtā. 

Ja šādi cepumi liekas par pliekanu (kaut garša ir ļoti izteikta), tad ir versijas, kā papildināt tos. Piemēram, pievieno svaigas avanes vai mellenes vai šokolādes gabaliņus (tad, kad mīkla jau salikta formītē). Vai riekstus. Versijas dažādas. 

Pieņemts, ka financiers forma ir taisnstūrveida, bet neviens nav liedzis to cept pavisam savādākā formā, lai nav speciāli jāiegādājas. Var cept arī kā vienu lielu keksu. Tad tik ar cepšanas ilgumu jāpakesperimentē.