Man jau sāk palikt kauns likt receptes, kur pirmie vārdi ir “ātri pagatavojama”. Bet šī tiešām arī ir ātri pagatavojama zupa un īstenībā nemaz nekaunos gatavot “ātri gatavojamās” maltītes. Šobrīd, kad saule sāk sildīt un beidzot laiks aiz loga ir tik jauks, ļauju bērnam līdz pēdējam brīdim dzīvoties pa lauku, ēst gatavošanai atstājot mazāk laika. Ja neesmu neko pagatavojusi iepriekšējā vakarā, tad pusdienās top kas veselīgs, garšīgs, bet veikls.
Nejauciet – “fast food” jeb ātrās uzkodas un ātru ēšanu ar “veikli pagatavojamiem” ēdieniem. Labi gatavot vienmēr nenozīmē stāvēt pie plīts stundām ilgi. It īpaši, ja jāgatavo pusdienas vienam mazam ķiparam, kad dienas laikā jāpaspēj tik daudz ko redzēt un atklāt.
Šodien, kad pēc ārā pavadītām 3h ar grūtībām pierunāju Grētu iet mājās, pusdienās pagatavoju burtiņuzupu. Zupa tapa tādēļ, ka Grēta vakar vakarā prasīja “am zupu” (jeb “ēst zupu”). Tāda konkrēta vēlme tika izteikta pirmo reizi (ārpus našķu prasīšanas), tādēļ apsolīju, ka būs.
Sastāvdaļas 1 – 2 bērnu porcijām:
2 – 3 kartupeļi
1 burkāns
1 selerija kāts (to pievienoju galvenokārt dēļ garšas)
*var likt arī citus dārzeņus. Ļoti, ļoti labu garšu ātrajās zupiņās dod saldais kartupelis.
3 – 4 ēdamk. mazie burtiņu makaroni (mums ir mini izmēra). Makaronu daudzumu jāvērtē pašam.
1/4 – 1/3 bioloģiskā buljona kubiņa
Dārzeņus notīra un sagriež apmēram vienādos gabaliņos.
Katliņā lej ūdeni (mazāk par 1l ) un liek vārīties dārzeņus. Man mājās šodien nebija vairs nekādu zaļumu (lai zupai būtu vēl izteiktāka garša), tādēļ pievienoju bioloģisko dārzeņu buljona kubiņu (neesiet pārāk skarbas šo lasot). Es nepievienoju visu, bet daļu no noteiktā daudzuma (1 kubiņš = 0, 5 l).
Kad dārzeņi ir jau gandrīz mīksti, zupai pievieno makaronus. Vāra līdz tie ir mīksti. Makaronu pievienošana zupu padarīs biezāku un mazāk dzidru, toties veidosies patīkama garša.
Grētiņai tiešām šī zupa garšoja un izēda lielu porciju.
Pats vārīšanas process aizņem kādas minūtes 15 – 20 kopā (turklāt, nav jāstāv blakus), bet sagatavošana ir dažu minūšu jautājums. Tik cik sagriezt dārzeņus un ielikt tos katlā.
Protams, šī nav nekāda lielā māksla un sarežģītā recepte, bet es sev nepārmetu neko, pat ja gatavoju arī tādus ēdienus. Pelēkās un lietainās dienās katls ar īsto buljona zupu uz plīts varēs stāvēt savas pāris stundas, bet saulainās dienās mēs ar meitu dzīvojam pa lauku.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *