Linda Vilmansone to vēl varbūt nezina, bet viņai sanāk ļoti gardi bērnu ēdieni. Vēl viņai ir traki jocīgi kaķi, kuri arī bērniem ļoti patīk.
Lai sarīkotu ātru ballīti gan bērniem, gan pieaugušajiem, nevajag neko daudz. Vajag tikai, lai kāds piemin labu ēdienu, ko visi gribētu nogaršot. Šoreiz tā mums sanāca ar lašu burgeriem. Atzīšos, šī bija viena no ļoti retajām reizēm, kad es pati ēdu lasi, bet tas bija garšīgs un nemaz negaršoja pēc laša.
Kā Linda saka, recepte ļoti vienkārša. Vislaikietilpīgākais pasākums ir laša masas sagatavošana jeb laša sakapāšana. Citējot Lindu "..tur svarigis rūpīgs un pacietīgs griezējs un normāls nazis". Divi svarīgi punkti. Bet šo masu var sagatavot arī iepriekšējā vakarā. Pa nakti trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj ledusskapī. Arī tad ja masu gatavo tajā pašā diena, pirms kotlešu veidošanas, paturi to mazliet ledusskapī, lai visas sastāvdaļas savelkas kopā un būs arī vieglāk sataisīt kotlešu formu.
Bet kopumā pašu laša burgeru pagatavošana neaizņēma daudz laika. Burgeru kotlešu cepšana neaizņēma tik daudz laika, cik izklausās, bet jāatceras - lasis ir gatavs ātri, tādēļ nevajag kotletes pārcept.
Svarīgi ir izvēlēties arī labu un garšīgu burgeru maizi. Var cept pats vai iegādāties gatavu. Kaut īstenībā, laša kotletes var ēst arī bez maizes un ne kā burgeri.
Sastāvdaļas: Laša kotletes: Laša fileja (apm. 150 g uz 1 burgeri) Čilli pipars (1 čilli pipariņš uz 500 g laša) Ķiploks (1 ķiploka daiviņa uz 500 g laša) Teryaki mērce (pāris karotes) Medus (1/5 – 1 ēdamkarote) Dilles Pilngraudu auzu milti (lai labākturētos kopā. Var izmantot arī citus miltus) Burgeru mērce (šo droši var dot pieaugušajiem, bērniem var gatavot maigāku un neizmantojot majonēzi): Majonēze (var lietot arī grieķu jogurtu, ja nav pieejama laba vai pašgatavota majonēze) sakapāts ķiploks (1 daiviņa) 1 apelsīna miziņa mazliet apelsīnu sulas mazliet baltvīna etiķis (bērnu versijā nav obligāti) Pārējās sastāvdaļas: Salātlapas Tomāti (plāni sagriezti) Svaigi vai marinēti gurķi (plāni sagriezti) |
Lai pagatavotu laša kotletes, lasi smalki sakapā, pievieno sasmalcinātu čilli, sakapātas dilles, pāris karotes teryaki mērci, mazliet medu un smalki sakapātu ķiploku. Samaisi masu. Lai labāk turētos kopā, pievieno mazliet pilngraudu auzu miltus. Ja liekas, ka masa labi turās kopā arī bez miltiem, mēģini cept bez tiem. Kad masa gatava, cep uz vidējas uguns uz pannas līdz lasis ir zeltaini brūns. Tas notiek ātri. Var cept arī uz grila vai krāsnī uz pannas (uz cepamā papīra). Lai pagatavotu mērci, sajauc kopā visas norādītās sastāvdaļas. Grēta majonēzes mērci īsti neēda, bet tādu pašu uz jogurta bāzes gatavotu gan labprāt ēda. Burgera maizīti apgrauzdē, lai burgeri garšotu vēl labāk. Ja vēlies pie burgera arī marinētus sīpolus, tad tos var ātri pagatavot – sagrieztām sīpolu ripiņām pāri pārlej baltvīna etiķi un atstāj uz kādu brīdi. |
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *