Grēta biezpienu ēd diezgan reti, bet šoreiz man pašai tik ļoti sagribējās biezpiena plāceņus, ka nolēmu tos pagatavot Grētai (lai pašai būtu attaisnojums ēst!). Jau sen gribēju izmantot kokosriekstu miltus, bet nebija sanācis, tādēļ izlēmu biezpiena plāceņus cept tieši ar šiem miltiem.

Uzklausot citu cilvēku pieredzi ar šiem miltiem, jau zināju, ka vieni paši šie milti ir grūti lietojami un tie neveido vajadzīgo mīklas konsistenci. Tādēļ klāt šiem miltiem liku arī pilngraudu kviešu miltus.

Sastāvdaļas:

400 – 500 g vājpiena biezpiena

2 – 3 lauku olas (sākumā liec 2 un vadoties pēc mīklas konsistences pievieno vai nē trešo olu)

4 ēdamk. kokosriekstu miltu

3 ēdamk. pilngraudu kviešu miltu

1 bioloģiskā citrona miziņa

1/2 citrona sula

2 ēdamk. kokosriekstu cukura

* kokosriekstu krēms (krējums)

Palielā bļodā liek biezpienu un saspaida, lai veidojas viendabīga masa. Ja gribi biezpienu bez gabaliņiem un ar pavisam maigu struktūru, biezpienu var arī sablenderēt mazliet.

Biezpienam pievieno olas un samaisa. Pievieno abu veidu miltus, cukuru un citronu. Labi samaisa. Ja liekas, ka masa ir par biezu, var pievienot arī kokosriekstu krēmu. Es to izdarīju pēdējā brīdi, jo atcerējos, ka ledusskapī mazliet paciņā palicis. Konsistence ļoti nemainijās, vairāk dabūju papildus kokosrieksta garšu plāceņiem.

Uzkarsē pannu un cep zeltaini brūnus plāceņus.

Ja pēc pirmās pannas cepšanas saproti, ka plāceņi īsti labi neturas kopā (man tā arī bija), tad var papildus pievienot mazliet kviešu miltu vai olu. Es pievienoju trešo olu un mazliet miltus. Tālākā cepšana jau bija vienkāršāka krietni un plāceņi izdevās labi.

Grēta šos plāceņus ēda kopā ar skābeno aveņu ievārījumu.