No rīta pamostoties, Grēta prasīja [bēšu zups] jeb biešu zupu. Pusdienās apsolīju bietes, bet zupu nepaguvu uzvārīt, jo aizsēdējāmies pludmalē. Tādēļ pusdienās bija jaunie kartupelīši, cepti kokosriekstu eļļā, ar biešu mērci.
Sastāvdaļas:
1 tvaicēta vai vārīta biete
2 - 3 ēdamkarotes vājpiena biezpiens
1 maza sauja zirņu dīgsti
*grieķu jogurts
Sagriež gabaliņos un novāra bieti. Man bijau jau vārītas bietes, kuras tikai izņēmu no ledusskapja.
Liek blenderī un sablenderē. Pievieno biezpienu un zaļumus un sablenderē līdz iegūta viendabīga masa. Ja biezpiens par maz vai liekas, ka mērci gribas maigāku (ar ne tik izteiktu biešu garšu), pievieno grieķu jogurtu vai jebkādu citi jogurtu bez piedevām.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *