Kamēr piektdien tētis bija ballītē, mums ar Grētu mājās bija pašām sava ballīte. Ēdām rozā zupu. Biju pagatavojusi biešu ķirbju biezzupu. Ātri, garšīgi un ļoti viegli.

No rīta, kamēr Grēta savā nodabā spēlējās, notīrīju, sagriezu un saliku cepamajā traukā dārzeņus. Kamēr Grēta gulēja pusdienas laikus, “iemetu” tos krāsnī, lai cepas un vakarā pirms sēdāmies pie galda, ātri pabeidzu zupu, to sablenderējot un pievienojot pēdējās sastāvdaļas.

Sastāvdaļas apm. 3 – 4 personām:

1 paliela biete

Ķirbis (uz pusi vairāk kā bietes)

100 – 150 ml mandeļu krējuma 

1  – 3 ēdam.k. kokosriekstu sviesta (eļļas)

1 tējk. brūnā cukura

Ķirbju sēklu eļļa vai olīveļļa

100 – 150 ml ūdens (vai dārzeņu buljons)

Vispirms, kā jau rakstīju, sagatavo dārzeņus. Notīra, sagriež mazākos gabalos un liek traukā, kurā var tos cept cepeškrāsnī. Pievieno mazliet eļļas un 1 – 2 ēdam.k. kokosrieksu sviesta. Cep apm. 190 – 200 g kamēr tie ir mīksti. Ķirbis būs gatavs krietni ātrāk, bet tas nekas, jo tāpat beigās viss jāblenderē kopā.

Kad dārzeņi ir gatavi, pārliek tos katlā, pievieno ūdeni (vai buljonu) un liek uz plīts uz vidējas uguns. Kad ūdens sāk vārīties, ņem nost no uguns. Sablenderē līdz veidojas viendabīga konsistence. Ja gribi pilnīgi gludu un spīdīgu tekstūru, pēc blenderēšanas izlaid caur smalko sietu.

Kad zupa sablenderēta, liek atpakaļ uz plīts un vāra uz mazas uguns. Pievieno mandeļu krējumu un pēc pirmā burbuļa var ņemt nost no plīts.

Visas pārējās garšas pievieno pēc izvēles. Es pagaršojot secināju, ka nepieciešams pievienot mazliet brūnā cukura un vēl vienu nepilnu ēdamkaroti kokosriekstu sviesta. Pasniedzot pārkaisīju ar čia sēklām un kaltētiem pētersīļiem. Savu porciju pārkaisīju ar mazu šķipsniņu rupjo jūras sāli. Pasniedz ar grauzdētu rupjmaizi vai saldskābmaizi.

 11048683_1560998427497848_9170125352258450708_n