Makaroni jeb pasta ir viens no tiem ēdieniem, kas laikam garšo visiem bērniem. Katrā gādījumā, ir diezgan maz bērnu, kuri no tiem atsakās. Pastu ir arī viegli ēst tiem, kuri vēl labprātāk ēšanai izvēlas rociņas nekā dakšiņu. Pastas salātu pagatavošana ir ātra un iespējamo papildus sastāvdaļu saraksts ļoti garš. Šajā reizē izvēlējos vienkāršību, jo nepārzināju katra bērna ēšanas/ neēšanas paradums. Pastas salātu garšu var mainīt ne tikai ar sastāvdaļām, bet arī ar mērcēm.
Sastāvdaļas:
300 – 400 g krāsainā pasta (izvēlējos krāsaino dažādu formu pastu, bet var izvēlēties jebkuru sev tīkamu pastu. Tikpat labi var ņemt arī rīsu un citu miltu makaronus, ne tikai kviešu miltu)
Tomāti
Svaigi gurķi
Zaļumi
Olīveļļa
Mērce
Izvāra pastu. Vēlams tos nepārvārīt, lai tie nebūtu pārāk mīksti. Atdzesē un lielākā bļodā samaisa ar olīveļļu (tad tie nelīp kopā).
Sagriež tomātus (parastos vai vēl labāk ķiršu tomātiņus) un svaigos gurķus. Kā arī sakapā zaļumus. Visas sastāvdaļas liek traukā, kur jau ir pasta. Labi samaisa.
Par mērcēm – izvēles iespējas ir diezgan lielas. Var palikt pie klasiskas un ļoti nekaitīgas versijas – olīveļļa kopā ar garšvielām. Tāpat var gatavot mērci no bezpiedevu jogurta (piemēram, kopā ar zaļumiem vai bez) vai krējuma. Var lietot arī majonēzes tipa mērces. Es šoreiz izvēlējos majonēzi bez olām, ko iegādājos eko veikalā. Uz vienu lielo bļodu pietika ar 2 ēdamkarotēm.
Par papildus sastāvdaļām: saraksts kā jau teicu var izvērsties garš, jo šeit var pievienot visu, kas jums garšo kopā ar pastu un kas labi garšo aukstā veidā. Piemēram – zaļie zirnīši, saldā kukurūza, paprika, rīvēti burkāni, svaigs cukini, cepti dārzeņi, olas, dažādu veidu gaļas (auksts cepetis, kūpināta gaļiņa, prosčuto šķiņķis utt).
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *