Rabarberu sezonas sākumā teju ikviens, kam mājās virtuve, uzcep kādu rabarberu kūku! Arī es. Manās mājās gan cept saldumus ir gana bezjēdzīgi, jo neviens neēd (ne tapēc, ka gatavoju negaršīgi, bet tādēļ, ka vienkārši neēd saldumus), bet man patīk cept un tad nu cepu ar cerību, ka kāds ēdis vai vienkārši dāvinu kaimiņiem.
Šo ātro pīrāgu gan es baudīju arī pati, jo tas nebija salds, mazliet skābens un tieši tā kā man garšo.
Sastāvdaļas: 200 - 300 g kārtainā mīkla (1/2 saldētās kārtainās mīklas iepakojums) 3 - 4 svaigi rabarberi 2 olas 200 - 250 ml skābais krējums 1 - 2 ēdamkarotes brūnais cukurs sauja avenes
|
Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Tartes formā ieklāj cepamo papīru. Saldēto mīklu atlaidina un izrullē pietiekami plāni, uzklāj uz cepamā papīra un to ieklāj tartes formā. Sadursta ar dakšiņu, lai mīkla cepoties nepūšas. Nomizo un sagriež gabaliņos rabarberus. Tos ber bļodā. Bļodā liek arī krējumu, cukuru un 1 veselu olu un 1 olas dzeltenumu. Visu labi samaisa. Masu lej tartes formā uz mīklas un pārkaisa ar avenēm. Liek krāsnī un cep 35 - 40 minūtes līdz krējuma/rabarberu masa ir gatava. Vislabāk to griezt labi atdzisušu, citādi silta var jukt ārā. Ja vēlies, lai pildījums būtu stingrāks, bagātīgāks un pilnīgāks, tad var tam pievienot saberztu biezpienu un kādu karoti miltus, bet tas nav obligāti. Var variēt ar cukuru - vaniļas, citrusa utt. Ātra un vienkārša recepte! Lai garšo.
|
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *