Grēta salviju atklāja pavisam nesen – 11 mēnešu vecumā. Arī tagad nedodu to bieži un daudz, bet garšu atklāšanai gan to izmantoju.

Šī recepte vai precīzāk garšu salikums radās, kad vāriju vakariņu ķirbju biezzupu sev un vīram. Es parasti dārzeņu biezzupām dārzeņus nevis vāru, bet cepu krāsnī. Tā arī šoreiz krāsnī ieliku ķirbi (atkal jau no Ilzes Lipskas dārza) un dārzeņu kastē uzieto saldo kartupeli. Klāt pievienoju salviju (atkal Ilzes), kas bija ļoti, ļoti smaržīga ar lielām skaistām lapām. Garšaugu eļļa un mazliet sviesta.

Diezgan ātri dārzeņi (190 grādos) ir jau mīksti un sulīgi, smaržīgi un garšu bagāti. Pirms liku tos katlā, lai papildinātu ar buljonu un mazliet saldā krējuma, daļu dārzeņu uzglabāju atsevišķi – Grētas nākamās dienas pusdienām.

Tā kā dārzeņi bija ļoti mīksti, saspiedu tos biezenī, kopā ar visām ceptajām salvijas lapām. Aromāts vien ir ko vērts!

Šoreiz sanāca ar salviju bagātas pusdienas, jo klāt pie dārzeņiem pagatavoju salvijā sautētu trusi. Ļoti vienkārši un ātri.

Salvijā sautēta truša gaļas fileja:

1 truša gaļas fileja

Olīveļļa 

Salvijas lapas

Ūdens

Sagriež fileju sev vēlamos (aptuveni vienādos) gabaliņos.

Ņem dziļāku pannu, lej tajā olīveļļu un uzkarsē. Eļļā liek truša gaļu un salvijas lapas. Mazliet apcep un pievieno ūdeni (tikai tik, lai pārsedz gaļu). Nogriež mazāku uguni un ļauj, lai gaļa sautējas līdz tā ir gatava (pārbaudi pārgriežot un pārliecinoties, ka tā tiešām gatava). Tas notiek diezgan ātri.

Labu apetīti!