Pēc brauciena uz Kuldīgu un pusdienām restorānā Bengerts, sazinājos ar restorāna šefpavāru Aigaru Sīli un palūdzu arī viņam recepti dārzeņu biezenim, ko viņš pasniedza Grētai.

Lūk, Aigara Sīļa recepte. Neko neesmu mainījusi un ļauju jums iepazīties ar recepti tādu, kādu to man atsūtija Aigars.

Restorāna   BANGERT’S  šefpavāra AIGARA SĪĻA īpašais biezenis bērniem

SASTĀVS:

seleriju sakne – 50 g

kartupeļi – 50 g

ziedkāposti – 50 g

burkāni – 30 g

redīsi – 10 g

piens –  200 ml

saldais krējums – 80 g

sviests – 30 g (+10 g zirnīšiem)

zaļie zirnīši – 20 g

vistas fileja – 50 g 

GATAVOŠANA:

Dārzeņiem veic pirmapstrādi – mazgā, nomizo, smalki sagriež (lai ātrāk izvārās un nezaudē uzturvērtību), tad novāra pienā, lai neitralizētu spēcīgās garšas. Nokāš un sablenderē ar  uzkarsētu saldo krējumu un sviestu. Ja vēlas, tad pievieno pavisam nedaudz sāli.

Zaļos zirnīšus nogatavina sviestā un ūdenī (1:1) uz lēnas uguns.

Fileju sagriež nelielos gabaliņos,  mazliet apcep nedaudz ietaukotā pannā.

Gatavo biezeni liek šķīvī, pa virsu kārto vistas filejas gabaliņus, dekorē ar zaļajiem zirnīšiem un svaigām  dillēm.

Veseli baudījuši!

Jūsu- Aigars Sīlis

A.Silis