Labas lietas

DIY - izšūšana

Izšūšana ir mans hobijs, kas man, plus mīnus mazas pauzes, bijis līdzās kopš sākumskolas, kad man to vecmāmiņa iemācija. Skolas laikā, protams, mazliet slēpu, ka darbmācības stundas man patīk (jo stilīgāk bija, ka riebjas), jo vienīgais, kas darbmācībā neapatika bija zeķes adīšana! Viss pārejais - ļoti! Laika gaitā izšūšana kļuva retāka, līdz uzradās Pinterests. Tas "paķēra" to sajūtu, ka atkal vajag un gribas.

Lasīt vairāk

Svētkus gaidot - Adventes kalendāri

Un vai tiešām gads jau apkārt kopš šī ieraksta? Ir gan! Trakums, bet tā ir. Grēta gan man jau pāris nedēļas man stāsta, cik ļoti vēlas un gaida Ziemassvētkus.

Lasīt vairāk

Ēdieni mazajiem gardēžiem - kursi mammām

Nu jau krietni daudz reizes esmu rīkojusi kursus jeb "brīvās sestdienas" pirmspusdienas ēdienu gatavošanas pasākumus (no 11:00 līdz apm.14:00/15:00), kur uzsvars tiek likts tieši uz bērnu ēdieniem: idejām, receptēm, manu pieredzi, padomiem un

Lasīt vairāk

Kur rodas tomāts?

Esmu ļoti priecīga, ka man ir iespēja meitai ne tikai parādīt, kas ir dārzs, bet viņai ir iespēja arī pašai piedalīties tā tapšanā, kopšanā un ražas novākšanā. Man ar zaļajiem pirkstiņiem ir pilnīgi švaki un nekas no tā, ko es ies

Lasīt vairāk

Pirmā karotīte

Vasara kā zināms ir kāzu un kristību laiks. Izvēlēties piemērotu kristību dāvanu nemaz nav viegli, nemaz nerunājot par dāvanu jaunajam pārim.

Lasīt vairāk

Make My Lemonade

Brīžos, kad neēdam, daram ko citu! Man ik pa laikam patīk nodoties DIY nodarbēm, it īpaši, ja tuvojas kādi svētki, dzimšanas dienas vai citas ballītes.

Lasīt vairāk

Artūrs Taškāns piedāvā - "Mandele"

Artūrs Taškāns ir grauzdētavas – kafijas veikala – restorāna Rocket Bean Roastery, Miera ielā, šefpavārs. Nešaubīgi talantīgs pavārs ar īpašu rokrakstu virtuvē. Viena no tām lietām, ar ko Artūrs ir atpazīstams, ir viņa radītās ēdienkartes – tajās ir īsi un kodolīgi nosaukumi bez gariem ēdienu aprakstiem. Man ļoti patīk un esmu novērojusi, ka šī tendence sāk parādīties arī citos restorānos.

Lasīt vairāk

Našķi, gardumi un citi labumi

Neviens, neviens mazais nav izaudzis bez našķiem un gardumiem. Un tas ir tikai normāli un pat forši, jo, kā jau vairākkārtīgi uzsveru, ēšana ir bauda un tā tam būtu jābūt.

Lasīt vairāk

Rīsu krējums

Katru reizi, kad skatos kā mans bērns kāru (vai reizēm mazāk kāru) muti ēd to, ko viņai piedāvā, es priecājos, ka viņa nav kā mamma bērnībā!

Lasīt vairāk

Mandeļu piens un mandeļu "saldais krējums" Grētas ēdienkartē

Jau ilgāku laiks mans sabiedrotais virtuvē ir mandeļu piens. To lietoju, gatavojot Grētai brokastu putras, pankūkas, piena zupu un citus ēdienus, kur nepieciešams piens. Lietojam ne tikai mandeļu, bet arī rīsu, auzu, lazdu riekstu un kokosriekstu pienu.

Lasīt vairāk

Par mani

Sveiki, mani sauc Inga!

Mani sauc Inga, es esmu sieva Mārim un mamma divām lieliskām meitām - Grētai Teodorai un Florencei Rozei. Kopš es sevi atceros, ēst man ir paticis vienmēr. Laikā, kad pirmo reizi kļuvu par mammu, es jau zināju, ka saviem bērniem vēlēšos mācīt ēst! Un tas ir tas, ko daru ikdienā. Gatavot bērniem nav tik sarežģīti cik izklausās. Tas ir pat aizraujoši.

Par meitenēm

Grēta un Florence

Kalniņu ģimenē aug divas burvīgi brīnišķīgas meitas – Grēta Teodora un Florence Roze! Ko gan citu, kā to, ka viņas ir labākais, ko ar vīru esam paveikuši, par savām meitenēm es varētu teikt.

Lasīt vairāk

Grāmata

Instagram

Facebook

Lasītākie ieraksti

Jaunākie ieraksti

Meklēt pēc